Mökkiviikonloppu takana. Treenata ehdittiin ihan kivasti ja koirat olivat paljon ulkona. Olivat tosi aktiivisia ja rallasivat paljon keskenään pihalla. Tässä kyllä selvä ero kesähelteisiin. Silloin ei juuri leikkiä nähty, nyt vetivät hullurallia ympäri pihaa, ihanat :) Sääkin oli suht mukiinmenevä, sadetta saatiin vähän la-aamuna tihkuna muodossa ja la-alkuillasta rankka kuuro, ei paha.

 

Molempina päivinä jälkeä molemmille.

 

Lilille lauantaina vajaa kilsan jälki, vanheni parisen tuntia, meikäläinen talloi. Jana oli varsin pitkä (lähetyspaikka à jälki 40 m?) ja meni hyvin, lähti heti oikeaan suuntaan. Jälki alkoi hakkuuaukealta, jossa oli tosi korkeaa aluskasvillisuutta, pitkää heinää, paljon risuja jne. Lili ei tykkää tollaisesta maastosta kovasti ja hyppelehti aika vauhdilla etiäpäin. Ja eka keppi jäikin sinne. Mehän ollaan molempien koirien kanssa tehty jo pidempään siten, että on siirretty liina menemään vatsan alta janan jälkeen. Tänään Simo ei kuitenkaan tehnyt niin, mitä itse pidin osasyyllisenä tuon ekan kepin jäämiseen metsään.

 

Muut kepit nousivat hienosti. Parissa kohtaa, kulmissa, Lili hetkeksi hukkasi jäljen ja oli epävarman oloinen. Simo oli tästä kummissaan ja juteltiin pitkät pätkät jäljen jälkeen. Simo antoi aika vähän siimaa Lilille noissa kohdissa ja mun mielestä liinan töksähtäminen näissä lisäsi Lilin epävarmuutta. Simo oli sitä mieltä, ettei Lilille voi antaa noissa paljoa siimaa, jotta ei lähde höseltämään. Yleisesti ottaen oon samaa mieltä, että Lilin kanssa pitää olla suht tiukka ohjauksen kanssa eikä pidä antaa sille liikaa tilaa. Jostain syystä nyt otti kuitenkin häikkää noissa sille epävarmoissa tilanteissa.

 

Tänään Lilille sitten lyhyt kulmatreeni, kaksi keppiä. Jana ei ollut yhtä siisti kuin la, mutta Simokin mielestäni lähetti koiran vähän huolimattomasti. 90:t kulmat menivät suht hyvin, mutta yhdellä piikillä pyöritti selvästi. Lili toimii noissa tilanteissa selvästi eri tavall kuin Ramo: Lilille tuntuu tulevan kiire löytää jälki ja se pomppii vauhdilla edestakaisin hukkakohdassa. Mutta tämä oli hyvä huomata: noita pitää nyt treenata. Eka keppi nousi hyvin mutta tokasta paineli ihan suoraan päältä yli. Muuten Simo oli treeniin tyytyväinen mutta tietysti tuo vika keppi harmitti. Joku aivopieru, jonka syystä on vaikea sanoa mitään. Paineli suoraan yli reagoimatta mitenkään. Mutta turha jäädä sitä märehtimään. Nyt noita kulmatreenejä ja samoin keppien stumppaamista kunnolla piiloon, jotta pikkukoira joutuu tekemään oikeesti töitä.

 

Ramolle lauantaina perusjälki, vanheni tunnin, 4 keppiä, Simo tallasi. Jana oli ehkä 25 m? Tosi siisti jana, meni kovaa, nappasi nätisti jäljen, tarkisti muutaman metrin takajälkeä ja käänsi oikeaan suuntaan. Jäljesti tosi tarkasti ja varman oloisesti ja löysi kaikki kepit. Vikan kepin Simo oli merkinnyt ja olin ihan varma, että se pummaa sen, koska kiersi pienen kuusen väärältä puolelta juuri kepin kohdalta. Nokka oli kuitenkin auki ja vikakin keppi löytyi.

 

Tänään pikkujälki, vain ehkä 150 m ja yksi keppi. Jana oli eilistä lyhyempi. Janalla kävi tyhmästi, kun Simo oli vahingossa liinan päällä kun lähetin ja liina tökkäsi ikävästi. Toisella lähetyksellä R lähti vähän epävarman oloisena ja jossain vaiheessa kaarsi vähän vasempaan ja vilkaisi mua. Olin itse rintamasuunta oikeaan suuntaan ja annoin uuden käskyn. Korjasi oman suuntansa mun linjalle ja eteni siististi jäljelle. Taas nappasi varmasti jäljen ja lähti oikeaan suuntaan. Tarkkaa jäljestystä taas, kulmat siististi ja se ainokainen keppi löytyi hyvin. Taisi olla pieni koira ihmeissään, kun hommat loppuivat siihen…

 

Tottistakin tehtiin. Simo treenaili lauantaina Lilin kanssa perusjuttuja voittajan tottikseen, suht hyvin oli kaiketi mennyt.

 

Tänään meikäläisen vuoro treenata Lilinkin kanssa. Perusasentoa ja seuraamisen paikkaa (on tupannut edistämään viime aikoina), jäävät (takapalkalla maa ja seiso), luoksetulon loppuasentoja. Kapulan nostoja ja luovutuksia ja siitä perusasentoon. Oli hauskaa ja Lili oli pätevä. Mökillä vielä pikkupenkistä väsätyllä hyppyesteellä (ehkä 60 cm?) ja kepillä hyppynoutoja. Kesti pikkuisen Lilillä hiffata, mistä oli kyse, mutta sen jälkeen oli hauskaa hypellä.

 

Ramon kanssa eilen ja tänään perusjuttuja eli seuruuta (pääasiassa lyhyitä), jäävät (istu ja maa), edestä perusasentoon, kapulan otetta. Illalla hyppyytettiin vielä Ramoa tuon omatekoisen esteen yli. On sillä omituinen hyppytekniikka kyllä. Välillä menee varsin hyvän näköisesti yli, välillä ponnistaa jotenkin ihan yli ja pylly meinaa lentää muun kropan ”yli”. Mutta tuntuisi silti, että treeni auttaa. Tänään samoja juttuja, eipä ihmeempää huomautettavaa. Hyppynoutoa myös (kepillä ja kapulalla), hyvin sujui sekin ja Rampella oli kivaa.

 

Tänään treenailin myös itsekseni pihalla kapulan heittoa eri kapuloilla, joita autosta löytyi. Suht hyvin sujui. Pitää vielä muistaa kuivaharjoitella metrisen ja A:n yli erilaisilla kapuloilla.