Alkuviikosta kävin Lilin kanssa tokoilemassa kaksin pitkästä aikaa. Maanantaina Mäkkylän kentällä. Ekaksi otettiin paikkamakuuta. Otin lyhyitä pätkiä ja kävin välissä palkkaamassa. Hyvin pysyi, kontakti melko hyvä. Otin myös piiloon menemistä eli astuin n. 5 sekunniksi pömpelin taakse ja sitten taas esiin ja kehut. Välillä laitoin Lilille lelun taakse ja vapautin sille. Hyvin meni. Lili myös odotti paikkamakuussa, kun laitoin ruudun ja merkin kuntoon.

Ruutua. Tätä ei olla tehty pitkään aikaan, minkä vuoksi otin ensin useita toistoja kosketusalustan kanssa. Hyvin meni, vaikka etäisyys ruudusta oli pitkähkö. Sitten välissä merkkiä. Otin samalla tavalla namiavulla, kun tähän mennessä olen kotona tehnyt. Lopuksi kokeilin pari kertaa ilman namiapua ja onnasi!

Sitten takaisin ruutuun. Muutama toisto taas - eri suunnasta kuin ekalla kerralla - alustan kanssa ja sitten pari ilman alustaa. Ja sujui aika kivasti ilman alustaakin! Vähän tuntui etsivän alustaa, mutta jäi ruutuun mua katsomaan ihan hetken katseella alustaa etsittyään.

Yksi seuruupätkä ruututötsien lomassa, eivät haitanneet Liliä yhtään. Hieno kontakti.

Eteenmenoja pari lopuksi. Ekaksi jätin namirasian toiseen päähän kenttään ilman, että L näki. Lähetys toisesta päästä, hienosti lähti suoraan ja kovaa. Läpijuoksu eli ei maahanmenoa. Toinen samanlainen, palkkana narupallo, ei maahanmenoa. Hyvin taas.

***

Tiistaina samoilla kuvioilla Uusiksen pikkukentällä. Ruutua ja merkkiä, samat sävelet kuin maanantaina. Ruudussa tapahtui pienehkö "läpimurto": jätin taas jossakin vaiheessa kosketusalustan pois. L selvästi hiffasi ruudun nyt siten, että siinä on ideana juosta ruutuun eikä etsiä alustaa. Parilla vikalla kerralla nimittäin se juoksi ruutuun ja saman tien kääntyi katsomaan mua eikä siis etsinyt katseellaan alustaa. Hienoa, Liltsu! Pari luoksetuloa loppuun: vauhti tosi hyvä, mutta loppuasennossa peppu ihan vähän vinossa.

***

Myös Ramonan kanssa on tällä viikolla "tottisteltu" ja leikitty. Tai siis lähinnä käyty kentällä pari kertaa lyhyillä leikkisessioilla ja myös kotona leikitty "koulutuksen" lomassa. R tykkää tosi paljon kahden lelun leikistä narupalloilla, joita ostin kaksi samanlaista tarkoituksella. Tuo tätä lelua jo hienosti mulle päin. Pallosta kiinnostuu myös hyvin, mutta sitä ei vielä oikeestaan tuo mulle. On ne tennarit aika isojakin sen suuhun vielä eli kaipa tuo tuosta. Kotona on naksuiltu samoja juttuja eli katsekontaktia, maahanmenoa ja esineeseen tarttumista, vähän myös istumista.

Eilen käytiin Ramonan kanssa jännällä retkellä, reissattiin nimittäin meiltä Hakaniemeen julkisilla Liinua katsomaan. (Liinu toipuu kotona polvileikkauksesta eikä hirveesti pääse kämpästä liikkumaan.) Matkattiin junalla, metrolla ja bussilla ja nähtiin paljon kaikenlaista ja tietysti hirveesti ihmisiä. Ramona matkusti hienosti eikä juuri ihmetellyt uusia juttuja. Eniten ihmetystä herätti se, miksei kaikkia ihania ihmisiä päässyt moikkaamaan :-) Aika tarkkana tuon kanssa myös pitää olla, kun se imuroisi mielellään kaiken mitä maasta löytyy. Ja kaikenlaista tyyppiä sitä pysähtyykin pentua ihastelemaan...

Leena