Raran kanssa lenkillä töiden jälkeen. Mentiin peruslenkki Lintuvaaran suuntaan, R taas vapaana suurimman osan ajasta, hienosti pysyi taas "kontrollissa", mahtava pentu. Annoin pariin otteeseen sen olla vapaana, vaikka lähistöltä meni koira ohi, R pysyi hienosti. Treenattiin vähän kiertämistä; neiti tarjosi sitä jo itsenäisesti yhdessä vaiheessa, kun menin tolpan eteen seisomaan. Tässä-käskyä myös. Mentiin kentälle leikkimään ihan pieneksi hetkeksi, jalkapalloilevan pojan takia sitten lähdettiin pois aika pian. Tuli hyvä testi Raran luoksetulon suhteen: poika potkaisi palloa maata pitkin aika kovaa ja se meni vähän matkan päästä meistä ohi erittäin houkuttelevana saaliina. Rara läksi aivan täysillä pallon perään mutta kaarsi nätisti takaisin päin yhtä vauhdilla kun kutsuin. Hieno likka ;-)

Lilin kanssa agit illalla. Perusjuttuja tehtiin, uutena pöytä. Siinä nyt ei sinänsä mitään ihmeellistä, L kyllä pysyy siellä, kunnes saa luvan lähteä. Tuossa pitäisi vaan saada se menemään pöydälle silleen, että itse voi olla aika kaukana pöydästä. Käskynä Päälle, jota on käytetty joskus metsässä ym. kivien päälle hyppimisessä. Kepit sujuivat jo ehkä hitusen aiempaa paremmin. Rengas on vaikea, etenkin kun mennään niin, että mä oon Lilin vasemmalla puolella. A-esteen etupuolen kontakteja treenattiin myös useaan otteeseen.

Lopuksi tehtiin pieni rata, jossa kolme aitaa ja putki. Aidat niin, että koira hyppäsi musta pois päin joka kerta. Vaatii kyllä sen miettimistä, miten ohjaa. Lili teki kyllä hienosti. Putken suu oli puomin vieressä, eli siinä oli vähän haastetta, miten saada kerrottua koiralle, että putkeen pitäisi mennä eikä puomille. Meillä meni tämä kuitenkin hyvin, L taitaa tykätä putkesta ja pussista, jota tehtiin treeneissä myös useaan otteeseen.

Nyt onkin sitten agista taukoa kolmisen viikkoa joulun ja uuden vuoden vuoksi. Sen jälkeen alkeiskurssia jäljellä kolme kertaa. Välipäivinä koitan ehtiä mennä päivällä treenaamaan, kun Lily'sissä on vapaavuoro.

Ramon kanssa naksuilua myös: perusasentoa, dummyn tuomista. Simo myös naksuili agitreenien aikana Raran kanssa.