Tänään Rampen kanssa lenkki töiden jälkeen, haetutin vähän hanskaa ja neiti kirmaili vauhdilla mataloituvissa lumikinoksissa. Lenkin jälkeen molemmat koirat autoon ja Myyrmäkeen pentujen treeneihin. Energian parkkiksella oli sitten semmoinen überhäiriö, että päätettiin mennä muualle - nimittäin muutama kundi radio-ohjattavien pikkuautojen kanssa. Tai miksi niitä päriseviä, kovaa vilistäviä menopelejä nyt kutsutaankaan. Mentiin läheiselle hiekkaparkkikselle, joka oli itse asiassa oikein hyvä treenipaikka. Tosin se hiekka, voi kiesus, että sitä sitten olikini koirien turkissa illalla. Molemmat joutuivat kotona suoraan pesulle, kylppärin lattialla oli varmaan kilo hiekkaa sen jälkeen.

Yksilötreenien jälkeen otettiin kaikki samaan aikaan kentälle. Myös Rampe pääsi hommiin. Oikein hienosti keskittyi, vaikka oli kolme muuta koirakkoa ihan lähistöllä. Tehtiin vähän pepputreeniä, perusasentoja + kontaktia, istumista ja maahanmenoa. Ja lyhyt "ryhmäpaikkamakuu" Typy-aussien kanssa. Laitettiin ne siis riviin muutaman metrin päähän toisistaan ja tehtiin ihan lyhyt paikallaolo, hyvin meni.

Treenien jälkeen otin Lilin vähän hommiin. Tehtiin lämmittelyksi vähän luoksetulon stoppeja seisomaan. Ja sitten jääviä. Liikkeestä maahan meni hyvin. Tein tokotyyliin eli palatessa ohi koiran ja sitten vasta viereen. Sitten seisominen, jossa vähän jouduttiin hinkkaamaan. Ekaksi tarjosi istumista ja sitten kun seisominen muistui mieleen, oli vaikea pysyä paikallaan, kun kävelin ohi. Treenattiin tätä ja saatiin lopulta sujumaan. Tätä tarttee siis hinkkailla vielä ennen koetta. Ei kuitenkaan varmaan iso juttu saada tuota kuntoon.

Sitten otettiin nouto, joka oli oikein hyvä. Viskasin kapulan tosi pitkälle, mikä varmaan on hyvä juttu, täytyy muistaa jatkossa. Lili palautti vauhdilla ja toi tiiviisti. Kehuin kapulan luovutuksesta ja pyysin vielä sivulle, josta iso palkka. Hyvä Lili!

Sitten paikkamakuu. Tein ensin ihan lyhyen muistutuksen ja sitten varsinainen makuu. Noora valvoi koiraa, itse menin auton taakse piiloon, jossa olin minuutin ja palasin palkkaamaan. Lili ei ollut vaihtanut lonkka-asentoon eikä ollut piipannut eikä noussut. Eli siis varsin hyvin :-) Vähän oli kyllä taas kuikuillut ympärilleen ym. mutta aika hyvin kuitenkin. Ens kerralla taas pidempi aika piilossa. Lopuksi palloleikkiä, oli varsin mukavaa, sanoo Lili.

Treenien jälkeen käväistiin Perkkaalla koirapuistossa Miian ja Typyn kanssa. Mä en todellakaan koirapuistoista perusta, mutta mentiin nyt kun siellä ei ollut muita. Tosin joukkoon liittyi aika pian 5 kk vanha husky (?) ja sitten aussie (kuulemma tuleva näyttelytähti, Italian tuonti) ja flatti. Ja eipä aikaakaan, kun flatti ja Lili (!) saivat kärhämän aikaan. Aika yllättävä juttu. Meidän koirapuistoilu loppui sitten siihen. Lili näköjään alkaa olla aikuinen nainen, joka on seurastaan tarkempi. No, eipä tuommoinen haittaa, ei me koirapuistoja harrasteta eikä muutenkaan vieraita koiria juuri tavata. Kerran vuodessa harrastetut koirapuistovisiitit jäävät kyllä nyt nekin.