Tottisteltiin koko lauma Mäkkylän kentällä :-) Ekaksi otettiin vähän erilainen paikkamakuutreeni. Lili makuuseen ja minä parin askeleen päähän siitä. Simppa liikkui ympäriinsä ja koitti siis saada Liltsun huomion. Ja saikin aika hyvin. Mä sitten naksautin aina, kun Lilin pää kääntyi muhun päin. Kyllä se jatkuvasti halusi pitää silmällä, missä Simo meni, mutta tajusi nopeesti, että namia sai kontaktista muhun.

Ruutua. Lili vierelle (ei perusasentoon), Lilin kasvot ruutuun päin, lataus rauhallisesti:"Ruutu, ruutu" ja lähetys käskyllä Ruutu. Oltiin muutaman metrin päässä. Meni hyvin niin kauan kun matto oli ruudussa. Kun sen otti pois, L juoksi läpi. Eli maton kanssa pitää ottaa toistoja nyt runsaasti. Välillä voi koittaa ilman, josko osaisi. Simo kummasteli, että miten se nyt näin, kun viimeksi kun olivat ottaneet tätä, L osasi ruutuun ilman mattoa. No, katsotaan ens kerralla, mikä on tilanne. Täytyy ottaa pian uudelleen tätä.

Simo otti seuraamisia ja mä seurasin ja koitin parhaani mukaan vähän neuvoa. Hyvin meni, tosin Lilistä vähän huomasi kuumuuden vaikutuksen taas. Kello oli jo kymmenen, mutta silti oli tosi lämmin ja Lilistä sen huomasi.

Tehtiin seuraamisen yhteydessä myös leikkimistreeniä kahdella narupallolla. Lili kun on viime aikoina halunnut omia narupallot. (Tennarin se on tuonut hyvin koko ajan.) Tehtiin niin, että leikittiin keskenämme pallolla ja sitten kun L näytti siltä, että se todella on kirmaamassa meidän luo, käsky Tuo. Ja tuomisesta palkaksi lensi samantien toinen narupallo. Alkoi sujui lopussa jo paremmin. Täytyisi tässä käyttää liinaa, jotta L ei edes pääse kirmailemaan itsekseen ja palkkaantumaan siitä.

Luoksetulon pysäytyksiä. Otin vain muutaman toiston. Mun ja Lilin etäisyys oli ehkä kolme metriä. Ekaksi yksi siten, että luoksetulokäsky LiliTänne ja melkein heti pysäytys pallokädellä ja käskyllä Pysy. L pysähtyi tosi nopsasti, oikein hyvä homma. Palkaksi pallo lensi. Sitten pari toistoa läpijuoksuja. Näissä tulovauhti on mun mielestä OK. Innostin lisää vauhtia juoksemalla poispäin ja heittämällä pallon Lilin juoksusuuntaan. Vikaksi otin vielä yhden pysäytyksen, joka ei ollut yhtä hyvä kuin eka mutta OK kuitenkin.

Eteenmenoa. Otettiin eka läpijuoksulla, Lili ei nähnyt, kun kuppi vietiin. Hyvin meni. Toinen otettiin samaan suuntaan niin, että Simppa lähti juoksemaan Lilin perään ja käski maahan. Meni tosi hyvin! L reagoi heti nopeesti ekaan käskyyn ja meni maahan. Kääntyi tosin Simoon päin, mutta se ei haittaa. Seuraava samalla kaavalla ja yhtä hyvin meni. Lopetettiin eteenmenotreeni tähän suoritukseen, jossa L siis käskettiin maahan. Ens kerralla on syytä ottaa vain yksi toisto maahanmenolla ja muut ilman ja lopetus läpijuoksuun.

Ihan hyvä treeni, vaikka Lilistä huomasi taas kuumuuden vaikutuksen: vie tytöstä kyllä mehuja.

Leena