Eilen oltiin Perkkaalla tottistelemassa. Lähinnä paikkamakuu taas mielessä. Se meni osan aikaa ok, mutta sitten tyttö päätti nousta istumaan rapsuttamaan itseään. Kati käski sen sitten uudestaan maahan ja siinä se oli nätisi loppuun asti. Häiriötä oli aika paljon, ihmisiä lähinnä ja pentuja toisella puolella kenttää. Lopuksi leikkiä. Taidettiin ottaa myös luoksetulo tms., muisti pätkii ;-)

***

Tänään käytiin Annikan kanssa Luukissa vähän tokoilemassa. Lili oli aika pihalla. Luulen, että nurmikkokenttä hajuineen oli nyt sille liikaa. Luukin kentällä ei viimeksikään muuten mennyt kovin hyvin, ja nyt rupesin miettimään, että olisko ruohokentällä treenaaminen Lilille vielä aika vaikeeta. Siellä on kuitenkin hajuja niin paljon enemmän.

No joo, paikkamakuu ensin Rusinan kanssa. Lili oli levoton, mutta pysyi. Vaihtoi kankkua ja kuikuili ympärilleen. Pysyi kuitenkin...

Annika käskytti meille seuraamista. Lili oli aika hajujen maailmassa. Välillä hairahtui kontaktista pois ihan totaalisesti hajuille, mitä ei meille usein käy. Liikkeestä maahanmeno oli hyvä. Luoksetulo OK. Liikkeestä seisominen ei onnistunut ekalla, vaikka kerroin sille, mitä oli tulossa. No, otettiin pari kertaa, kunnes onnistui. Joskus näinkin... Luulen, että nurmikenttä vaikutti.

Lopuksi otettiin hyppy parkkiksella, se meni onneksi hyvin.

***

Tänään myös viestitreenit eli "viralliset" pitkästä aikaa. Otettiin ihan kisamainen treeni lyhyellä välimatkalla. Eli tuomari "huusi" ajat ja koirat lähetettiin peräkanaa. Koirat joutuivat siis aina odottamaan vuoroaan molemmissa päädyissä. Mun päädyssä Lili oli yllättävän hienosti. Aluksi haukahti pari kertaa ja ruikkasin vettä päälle. Auttoi, oli sen jälkeen pääosin hiljaa. Olin itse 1-2 m:n päässä ja palkkasin sitä välillä hiljaa olemisesta. Simo päässä L piti ääntä, eri toten lähetettäessä eli siinä, kun se jo oli sivulla. Mulla se oli pientä lyhyttä piippausta lukuun ottamatta hiljaa.

Simolle täytyy muistaa ottaa ens kerralla vesiruikki mukaan. Tosi tarpeellista ottaa just tuommoista treeniä nyt, kun koira on hiffannut, että mitä siellä viestillä tehdään. Kuntoa pitää tosin Lililläkin saada paremmaksi tässä kesän aikana. Josko syksyllä uskallettaisiin jo kokeeseen...?

Leena