"Oikeet" tokotreenit ekaa kertaa pitkästä aikaa. Sairaan kylmä sää, tuulinen ja tihutti.

Lili oli innosta piukeena, kun käveltiin kentälle. Meinasi alkaa riekkumaan ja oli selvästi muista koirista kiinnostunut. Jäin kuitenkin tosi rauhallisena seisoskelemaan kentän ulkopuolelle ja annoin Lilin kattella ja tutustua tilanteeseen rauhassa. Pian se rauhoittui ja treenit menivätkin tolta osin tosin hyvin.

Ekaksi paikkamakuu ryhmässä. L:n molemmin puolin koira. Vähän pää kääntyili ja hieman korjasi asentoa pari kertaa, mutta aika levollisen oloisena kuitenkin pysyi. En nostattanut sivulle lainkaan ja palkkasin isolla purkkinamilla.

Sitten parin kanssa jäävät liikkeet eli toinen käskytti. Maahanmeno oli kaiketi hyvä. L ei välittänyt "liikkeenohjaajan" ohjeista. Seisomisessa L kuulemma tepsutti pari askelelta ja sain neuvon vielä auttaa sitä kädellä. Tehtiin sitten itseksemme vielä näitä useita toistoja siten, että autoin sitä tosiaan kädellä.

Lopuksi meillä oli hauska kokeilu. Oltiin ringissä kaikki koirat ja Nina kävi "häiritsemässä" vuoronperään perusasennossa olleita koiria maahan-käskyllä. L meinasi pari kertaa mennä, mutta kun kielsin ja annoin hieman remmistä pakotetta, se ei enää vikalla mennyt. Toisella kiekalla ei mennyt enää lainkaan maahan toisen käskystä ja iso leikkipalkka. Hauska treeni ja hyödyllinen varmasti.

Taitaa olla Lilille tarpeen tuo, että saa hetken tutustua tilanteeseen rauhassa, ennen kuin aletaan tekemään. Täytyy muistaa tuo jatkossakin paremmin.

Leena