EKK:n tokotreenit alkoivat taas talvitauon jälkeen tänään. Otin Ramon mukaan, Lili sai jäädä palautumaan eilisestä kokeesta. Oma auto telakalla, onneksi päästiin Tiinan ja Saimin kyydillä. Rampe oli kiltisti autossa ja myös häkissä kentän laidalla odotteluajat. On kyllä ihanan sopeutuvainen tyyppi. Ja vannon kyllä häkin nimeen koko ajan enemmän; tosi kätevää, kun häkki on Ramolle paikka, jossa odotellaan rauhassa tapahtui ympärillä mitä hyvänsä. Muutenkin R oli suht rauhassa, kun otin sen häkistä odottamaan omaa vuoroa muiden koirakoiden läheisyyteen.

Eka treenikerta oli vähän niin kuin "taitojen tarkistusta" eli katsottiin, missä mennään kunkin koirakon kanssa. Perusasentoa pitää treenata edelleen paljon, jotta R oppii satavarmasti oikean paikan. Noudosta myös juteltiin, Linda ja Nina olivat sitä mieltä, että kannattaa ottaa kapulatreeni taas ohjelmaan. Täytyypä miettiä, itsekin olen harkinnut uudelleen kokeilemista, kuukauden päivät ainakin ollaan oltu ajattelemattakaan kapulaa. Luoksetulo loppuun, hienosti odotti ja täysillä luokse. Treenien lopuksi otin Ramon vielä vähän leikkimään kentälle. Tosi kivasti leikki, vaikka ihan vieressä porukkaa ja koiria. Taisteli patukasta kunnolla äänen kera. Jännä tyyppi, välillä taistelee patukasta ihan tosissaan mutta aina ei samalla tavalla huvita. Tiedä sitten, että ottaako se musta paineita välillä, on kuitenkin aika herkkis. Ens viikolla tokotreeneissä leikkikoulua, oikein hyvä juttu.

***

Simo ilmoitti tänään Lilin jälkikokeeseen, joka on 21.5. Nyt täytyy skarpata tottiksen kanssa, pk-noudot on jääneet viime aikoina vähemmälle, kun oli jotenkin pakko hinkkailla toko-avon liikkeitä viimeiset pari viikkoa. Kyllä L noudot osaa, täytyy vaan vähän muistutella. Ja ampumista täytyy nyt ottaa kunnon kuuri seuraavan neljän viikon aikana. Myös paikkamakuita pk-tyyliin, häiriökoirakon kanssa aina kun mahdollista.