Simo lähti vähän hunningolle suoraan töistä, joten pakko ottaa härkää sarvista ja mennä koirien kanssa yhteishihnalenkille :-) Aluksi meinasi hermo mennä, mutta aika nopsasti rauhoittuivat ja meni ihan hyvin.  Sitten lähdettiin Hilkan ja Jekun kera Ramon kanssa reihulenkille Painiittyyn. Kivasti menivät leikit. Hätkähdettiin kaikki, kun yhtäkkiä meidän takana oli pari maastopyöräilijää. Ramo säikähti ihan selvästi yllättävää tilannetta ja jäi haukkumaan kundeja muutaman metrin päähän. Pojat oli kuitenkin kivoja, ottivat namia käteen ja antoivat pennuille, kun ne uskaltautuivat lähemmäs. Ramolla kesti pidempään mutta lopulta uskalsi.

Lili joutui odottelemaan autossa, käytiin sen kanssa ennen pentutreffejä vaan vähän niityllä juoksemassa, aloin opettaa kiertämistä tai oikeestaan jatkoin siihen, mistä Simo jo on aloittanut. Naksuttelin siis ison kiven kiertämistä.

Lenkin jälkeen ajoin koulun pihalle vähän tottistelemaan Lilin kanssa. Ekaksi paikkamakuuta. Meni tosi hyvin. Lili oli täysin pyörimättä, kontakti oikein hyvä. Kävin pariin otteeseen auton takana piilossa, olin piilossa tosin vain 5-10 s. Jossakin vaiheessa meidän läheltä tuli pimeyden keskeltä mies, jolle Lili alkoi makuussa haukkua. Menin ihan sen lähelle, L pysyi onneksi hyvin maassa. Sitten pari paikkaistumista samalla kun laitoin ruudun kuntoon. Paikkaistumista on muuten tehty lähiaikoina kotona melkein joka ilta iltaruuan yhteydessä.

Ruutua helpoilla toistoilla, ensin ihan läheltä (vain pari metriä), sitten vähän kauemmas, alusta koko ajan ruudussa. Aika hyvin meni. Palkkasin välillä pallolla, välillä vein namia Lilille ruutuun. Lilihän välillä haukkuu pallolle - ja tästähän joku h**vetin juoppo lähitalossa riehaantui. Huuteli sieltä jotakin meille ja sitten kun alkoi huudella jotakin isojen koirien vapaaksi päästämisestä, katsoin parhaaksi vaihtaa paikkaa... Megaärsyttävää.

Mentiin koulun toiselle puolelle ja otin siinä vielä ruutua. Lisäksi otettiin ekaa kertaa ohjatun noudon suuntia. Eli jätin Lilin seisomaan rintamasuunta muhun päin, vein tennarit ehkä vajaan 10 m:n päähän samaan linjaan Lilin kanssa ja menin itse muutaman metrin päähän Lilistä suoraan sen eteen. Joitakin toistoja vain niin, että näytin suunnan kädellä ja vapautin. Kokeilin molempiin suuntiin, mutta kyllä tätä varmaan on fiksumpi aluksi tehdä niin, että tekee vain toiseen suuntaan per kerta. Niin teinkin sitten lopuksi. Ja sama jatkui kotona illemmalla.

Illalla naksuilua molemmille. Ramolle perusasentoa, istumista ja eteenistumista sekä leikkiä. Perusasennossa Ramo on vähän pyöräyttänyt peppuaan musta pois päin tai siis yrittänyt tehdä niin. Tajusin nyt antaa namin ulkokautta, mikä korjasi tämän peppuasennon. Ramo osaa jo paljon paremmin kuin alussa seurata namikättä, siinä ei nyt ongelmia. Istumiset menee jo hyvin. Eteenistuminen myös ihan OK, tätä pitäis vaan tehdä enemmän. Lilille merkkiä, jonka se jo osaa aika kivasti. Pitäisi alkaa tehdä sitä ulkona. Lilille myös siis ohjatun suuntia kotona. Lili on tästä ihan intona, kiva varmasti tehdä jotakin ihan uutta :-)

Leena