Eilen lenkkeiltiin Marin&Gerin kanssa Äijänsuolla. Kevät tullut kerta kaikkiaan, auton lämpömittari näytti +12 astetta ja hiki vaan virtasi, kun päällä oli tietysti vielä talvitamineet. Ehdin ennen lenkkiseuran saapumista ottaa paukut molemmille, olivat makuussa, nampat takana. Kolme paukkua, ekalla R meinasi, että sai vapautuksen nameille ja nousi puolittain istumaan. Komensi takaisin maahan, pysyi sitten hyvin. Lenkin päätteeksi Mari haukutti Ramon, sarjat n. 15, n. 50, 40, 30. Hyvin meni, vikalla tosin pätki pari kertaa kun lähestyin.

 

Tänään Rampen kanssa hakutreeneissä. Kiva ja simppeli motivaatiotreeni Ramolle tänään. Oltiin Oittaan kirkon takana, lämpötila vähän plussan puolella, lunta vielä paikoitellen metsässä aika paljon. Anne haukutti Ramon ennen radalle tuloa. Anne jäi aika lähelle meitä, ideana pidempi haukku siten, että R joutuu haukkumaan kun mä olen vieressä pidempään. Tämä ei sitä kuitenkaan haitannut. Jos se häikkää musta ottaa, niin sitten se on siinä vaiheessa kun lähestyn koiraa ja ukkoa. Eli R saattaa välillä pienestä pätkiä haukkua, kun se kuuntelee kun lähestyn. Toistoja vaan paljon, niin eiköhän se siitä. Eikä kyseessä ole pitkät pätkäisyt, joten en tee ongelmaa tästä.

 

Pari ukkoa siis Ramolla vain, pienet laatikot etukulmista. Oikealle aivan loistopisto ja hyvin eteni sivulinjaa Merjalle. Reilu parisenkymmentä haukkua. Vasemmalle hyvä pisto myös mutta ei uponnut ihan riittävästi vaan lähti etenemään radansuuntaisesti, meni vähän liian pitkälle ja palasi takaisin ja löysi Tiinan. Hyvää duunia kuitenkin. Tiinalla vajaa 30 haukkua.

 

Ens kerralla sitten katotaan vähän, että miten motsku kestää pidemmän radan. 5–7 ukkoa Ärrälle. Mielenkiintoista nähdä, että alkaako väsy yhtään painaa tai väheneekö motivaatio kun hommia tehdään pidempään.

 

Treenien jälkeen haettiin Simo, Lili & päivähoitolainen Geri meidän kanssa lenkille Äijänsuolle, taas… Ja lenkin päätteeksi paukut omille koirille, taas… Ihan niin kuin meidän touhut vähän toistaisi itseään… :-) Illalla piti vielä mennä vikalla Purina-vuorolla tokoilemaan, mutta olin aivan sairaan väsynyt eikä pystynyt kerta kaikkiaan repimään itteään sohvalta.