Viikonloppu meni lepäillessä. Säät olivat ihanat! La käytiin Luca-kultsun ja kumppaneitten kanssa Uusiksen metässä juoksemassa. Lili meni aivan sekaisin, kun haistoi Lucan eikä olisi millään malttanut kävellä nätisti niitä tapaamaan. Näitä pitää treenata! Aivan ihana lenkki lumisessa metsässä ;-) Su käytiin sitten Luukissa Halkolammella omalla porukalla ja sain muutama upea kuvan Lilistä ja Simosta aurinkoisessa ja lumisessa maisemassa. Su-aamuna Simo lähti L:n kanssa maneesitreenihin, mutta ne menivät vähän kökösti, koska Simo unohti työllä ja tuskalla pilkkomansa nakit kotiin... Vähän jotakin kuitenkin treenailivat. L oli taas noussut paikkamakuussa istumaan, kun Simo oli selin. Näitä täytyy treenata!

Eilen (ma) otettiin päivälenkin yhteydessä vähän tottistelua. Koitin ensin ruutua kosketusalustan kanssa, mutta siinä huomasin äkkiä yhden perusjutun menneen pieleen eli takaisin päin on palattava: Lili tuppaa tekemään niin, että se käy koskettamassa alustaa ja tulee sitten mun luokse hakemaan namia. Pitää alkaa kotona treenaamaan pidempää kontaktia alustaan ja sitä, että nami tulee alustan päälle. Tässä siis takapakkia reilusti ja unohdetaan tötsät hetkeksi.

Eteenmeno meni hyvin niin kauan kun palkka tuli oikein. L näki, kun vein palkan, eli helppo homma. Tokalla ja kolmannella kerralla koitin heittää pallon sille ja epäonnistuin, surkeeta. Ei näitä enää, vaan yksin ollessa täytyy laittaa palkka valmiiksi päähän. Vikalla kerralla meni taas hyvin.

Luoksetuloja. Hölmönä taas sekoitin vauhti- ja tarkkuusluoksetulot, ei tästä sen enempää. Mun moka, ettei onnannut. Enkö mä ikinä opi...

Yksi liikkeestä maahanmeno, joka oli todella hyvä!!

*****

Illalla käytiin vielä pienellä porukalla Perkkaalla treenaamassa. Otettiin Lilin kanssa aluksi tervehtiminen/luoksepäästävyys. Tehtiin niin, että me oltiin paikallaan ja meitä tultiin tervehtimään. L pysyi aika hyvin aloillaan, ekalla kerralla koitti vähän hypähtää Katia päin. Seuraavat pari kertaa menivät hyvin.

Sitten seuraamista ja henkilöryhmää, tarkoituksena saada onnistumisia ilman piippaamista. Ihan ok meni, vaikka välillä piippasi. Palkkasin vain hiljaisista. Hankalinta Lilille näyttää olevan pysyä hiljaa perusasennosta lähdettäessä. Jos seuraa-käsky tulee liikkeessä oltaessa, piippausta ei läheskään yhtä usein tule. Hlöryhmässä aluksi L vähän koitti haistella Katia, mutta ekan kerran jälkeen enää ei.

Liikkeestä seisominen meni hyvin. Ekalla käskyllä tosin L istui, seuraavat pari otin namin kanssa. Pauliina huomasi, että Lili tajusi paremmin, kun sanoin reippaalla äänellä ja selvästi käskyn. Tähän täytyy kiinnittää huomiota! Parin nami/käsiavun jälkeen meni jo hyvin ilman apujakin.

Pari eteenmenoa lopuksi. Tehtiin niin, että Kati jätti ruokakipon ja me lähdettiin kävelemään toiseen suuntaan. Kati tuli perästä. Lili taisi nähdä kipon, en ole varma. L oli ihan perillä, että mitä siltä haluttiin ja lähti täysillä eteen. Jätettiin pallopalkka lähetyskohdalle ja lähdettiin Lilin perään. Eli Lili ei tässä nähnyt palkan jättämistä. Lähti taas hienosti.

Kati kehoitti tekemään jo niin, ettei L tiedä/näe, että palkka viedään ja myös niin, ettei se näe palkkaa lähetyskohdasta. Tällöin saadaan tavallaan se yllätyselementti, että se oppii juoksemaan, kunnes se törmää palkkaan.

Leena