Viikonloppuna kekkeröitiin (ja luettiin tentiin…) urakalla ja koirailut oli aika vähissä. Lauantaina Simo kävi molempien kanssa jäljellä, teemana taas janat. S teki niin, että kävi koiran kanssa laittamassa jäljelle purkin, palasi "janalle" ja lähetti. Tämä toimi kuulemma hyvin molemmilla. Tosin Rampe oli vähän keppien suhteen pihalla. Mietin sitten, että oliko se purkki/keppi-vaihdos sille vaikea tajuta. Tai sitten oli jotain muuta, tiedä häntä. Katotaan ens kerralla, miten sujuu sama puuha.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sunnuntaina koissut pääsivät ääniuurnille tai ei nyt ihan mutta lähelle kuitenkin; kunnon syysmyrskyssä tarvottiin niiden kanssa äänestämään. Lilikin välillä tiirasi mua siihen malliin, että ootko tosissas, että tässä säässä täällä painetaan menemään…

 

Tänään kävin Rampen kanssa treenaamassa pallokentällä. Seuruut tuntuivat tosi hyviltä! Vaikkakin pysähdyksissä perusasennot vähän vinot, näitä sitten vähän hinkkailtiin uudestaan. Pepputreeni oikealle sujui alkukankeuden (tai oikeastaan yli-innokkuuden) jälkeen myös siten, että olin tyytyväinen. Itse pitää vaan olla rau-hal-li-nen.

 

Olin laittanut ruudun heti kentälle tultuamme valmiiksi. Tehtiin muuta ensin ja sitten ruutua. Hetsasin Rampea ruutua kohti ja meni vauhdilla ja oikeaan paikkaan, jes! Taitaa olla siis hiffannut ruutumerkkien jujun, koska ei ole enää kiinni siinä, että mä käyn ruudussa näyttämässä. Tehtiin kai neljä toistoa; kolmannella jäi ruudun eteen ulkopuolelle tepsuttamaan, annoin pari uutta ruutu-käskyä ja sitten neiti löysi oikeaan paikkaan = alustalle. Vielä yksi toisto tämän jälkeen, onnasi hyvin. R menee hyvällä vauhdilla ruutuun ja keskelle, nyt oon käyttänyt pallopalkkaa, niin se ei lähde mua kohti hakemaan palkkaa.

 

Liikkeestä seisomista, joka meni hyvin, yhden kerran taisi tarjota istumista. Pitkälti kiinni siitä, että ite osaan sanoa käskyn oikein. Tehtiin myös seisomassa pysymistä muutaman kerran. Luoksetuloja, ensin muutaman askeleen päästä, meinasi peppu lähteä kiertymään sivulle. Sitten pidemmällä matkalla ja sitten vauhdikas vikaksi. Kiloisen kapulan nostoja ja pitämistä. Ihan OK, mutta otetta pitää vielä hioa, R pitää kapulaa vähän huonosti. Muutama patukkanouto ideana se, että R malttaa odottaa noutokäskyä. Hyvin pysyi, tosin aika vietereillä mutta kuitenkin. Lyhyt paikkaistuminen, kun hain ruudun pois.

 

Treenin jälkeen tehtiin vielä vähän tarkkuusetsintää. Tallasin ehkä 2 m X 2 m ruudun. R pysyi hyvin ruudussa ja löysi esineet hyvin ja suht nopsasti. Esineinä metallinen avaimenperärinkula (X2), puinen pieni avaimenperäsydän ja naksutin. Kivaa oli penskan mielestä!

 

Erikseen käytiin vielä ottamassa paikkamakuu, joka sujui aika hyvin. Tosin Rampen piti puhahtaa kerran, kun puskasta ryykäsi tyttö kahden koiran kera. Pysyi kuitenkin, kun vähän jelppasin tulemalla lähemmäs.