Tänään kävin tottistelemassa molempien kanssa, R jäi tosin vähemmälle, koska olin siinä vaiheessa jo niin jäässää. Hrr, mikä keli. Pakkasta ei ole edes kuin joku neljä astetta, mutta tuntuu kylmemmältä jotenkin.

Koko reissu alkoi vähän kökösti, kun L alkoi pihalla haukkua viereisen rapun pikkupojille ja mulla meni siihen hermot. Mikä ei tietystikään helpota Lilin oloa poikien suhteen. Tyhmä minä.

No, ajeltiin sitten Lintulaakson koulun kentälle, se on kun on ainoita paikkoja, jossa on valot. Lilille ekaksi paikkaistuminen samalla kun laitoin ruudun. Hyvin istui, mutta takaisin tullessa pari steppausta ja kun kävelin ohi, toinen tassu liikahti. Tätä sitten siinä tahkottiin muutama kerta ja saatiin ne tassut pysymään hyvin paikoillaan. Sitten otettiin liikkeestä istumista ja seisomista ja välissä tehtiin ruutua ja sitten taas näitä jääviä. Istuminen menee jo hyvin, oon saanut äänenpainon kohdilleen ja mun mielestä Lilin suoritusnopeus on lisääntynyt sen mukana, kun se tietää paremmin, mitä on tekemässä. Seisomiset meni aluksi hyvin, mutta sitten tarjosi muutaman kerran istumista. Keskityin taas äänenpainoon ja alkoi sujua.

Välissä ruutua - joka oli ihan fiasko! Lili lähti ihan haahuamalla johonkin ruudun vasemmalle puolelle ja oli aivan pihalla. Kävin parin huonon jälkeen näyttämässä alustaa ja silti oli tosi epävarmaa. Hohhoijaa. Saatiin pari onnistumista ja otettiin tauko tästä hetkeksi. Tehtiin välissä taas jääviä, jotka sujuivat hyvin.

Välissä käytiin kiertämässä tolppaa (sana Tolppa), joka meni tosi hyvin, usean metrin päästä pystyin jo lähettämään Lilin. Sitten taas muutama ruututreeni väliin.

Sitten tulikin hauska episodi. Joku nainen lähti koululta ja luulin, että se vaan vähän oikaisee kentän läpi mutta tulikin sitten meiltä kysymään meidän tötsistä, kun luuli niiden jääneen joltakin opelta. Lilihän sai ihan slaagin ja ryntäsi haukkumaan naisen. Voi kakkiainen, että ärsytti. Nainen ei kuitenkaan ollut moksiskaan, onneksi. Ennen kuin hän aukaisin suunsa, olin ihan varma, että nyt tulee valitukset. Eihän tollaisella kentällä oikeesti saa treenata. Eikä olis ollu mikään ihme, jos olis valittanut Lilin vahtimisten jälkeen. Ihme päivä Lilillä taas ton vahtimisen suhteen. Mitähän sille vois tehdä?

No, otettiin vielä ruutua, jotta saatiin pari onnistumista. Sitten jätin lelun toiseen päähän kenttää ja otin pitkään seuruun toiseen juoksuineen ja hitaine käynteineen. Oikein hyvin meni. Sitten käännös lelua kohti ja seuruuta taas. Nyt oli vähän edistämistä, mistä en Liliä lähettänyt vaan vaadin hyvää. Eteenmeno sentään onnistui oikein hyvin. Kävin viemässä samaan kohtaan uudestaan lelun, mitä L ei nähnyt ja sitten uudestaan toiseen päähän (ei seuraten). Uusi lähetys ja hyvin meni. Lelun kanssa leikkien autolle.

Lilillä siis muuten hyvä treeni, mutta ruutu-mokailu ihmetytti. Samoin tuo haukkuminen/vahtiminen on tosi kypsää hommaa. Eteenmeno oli kuitenkin pitkästä aikaa hyvä, seuraamiset tosi hyviä, jäävät liikkeet onnistuivat lopuksi myös tosi hyvin. Kiertämisessä selvää edistymistä. Eli kokonaisuus kuitenkin reilusti plussan puolella ;-)

Raran tullessa vuoroon olin aivan syväjäässä. Ekaksi vähän kontaktia, sitten laitoin pienen ruudun myös R:lle. Lelu jätettiin suurieleisesti ruutuun ja kävin ehkä rielun 5 m:n päässä lähettämässä Ramon. Pari näitä. Sitten leikkiä. Sitten ohjatun suuntia. Jätin Ramon odottamaan, odotti huonommin kuin viimeksi. Lelut molemmille puolille parin, kolmen metrin päähän. Pari vapautusta oikealle lelulle, vika vasemmalle. Tosi hyvin meni, R lukee kyllä mun kropan liikkeitä tosi hyvin. Lopuksi vähän leikkiä ja sitten mulla oli jäätymismitta täynnä.

Naksuiltu taas, samoja kuin eilen. Ai niin, Simo alkoi opettaa Lilille ryömimistä myös ;-)

*muoks* Sen verran pitää lisätä, että mitattiin neitokaiset tänään. Liliä ei varmaan ole koskaan ennen mitattukaan... Korkeutta saatiin Lilille 47 cm, Raralle 44,5 cm. Punnitukseen pitäisi tuo pieni saada myös lähiaikoina, Lilin paino nyt tuskin on siitä 17-18 kg:sta juuri muuttunut.

Leena