Treenit alkoivat paikkamakuulla, joka meni Lililtä huonosti. Se nousi istumaan varmaan n. minuutin jälkeen. Ärähdin sille ja se kävi saman tien uudelleen maahan vähän anteeksi pyydellen. Menin sen luokse kehumatta ja käskin uudelleen maahan. Tämän jälkeen pysyi - mutta hermot menivät meikäläiseltä heti treenin aluksi. No, tätä täytyy nyt taas alkaa treenata enemmän.

Sain sitten opastusta paikalla käännöksiin ja askelten opettamiseen. Lähinnä siinä oli kyse siitä, miten itse liikun. Namin avulla Lili oikeaan paikkaan jne. Linda oli sitä mieltä, että Lilillä on perusasennon paikka melko hyvin kondiksessa, joten ei luulisi olevan kovin vaikeeta. Kokeiltiin jo Vasemmalle sivuaskeleet Linda neuvoi tekemään joko niin, että astuu suoraan vasemmalla jalalla vasemmalle ikään kuin koiraa päin sivuttain, joilloin koira väistää alta, tai sitten niin, että asetuu oikealla jalalla vasemman yli ristiin. Täytyy kokeilla, kumpi on toimivampi Lilin kanssa. Samoin paikallaan vasemmalle ja oikealle käännökset eli ne voi tehdä kahdella tavalla ja täytyy miettiä itselle ja koiralle sopiva.

Samalla saatiin vähän vinkkiä seuraamispaikkaan eli kun Lilillä se on ollut vähän edessä. Linda neuvoi tekemään niin, että tekee äkkipysäyksiä ja jopa taaksepäin askeleen ja vaatii, että L tulee aina perusasentoon. Ja että palkan saa siis vain tasan siitä oikeasta perusasennosta. Kokeilin tätä heti treeneissä ja aika hyvin L heti tajusi jujun.

Lopuksi saatiin ohjeita ohjatun noudon treenaamisen aloittamiseen. Se tulee aloittaa siitä, että opettaa koiralle käsimerkein suunnan. Eli yksinkertaistettuna siis se, että käden heilautus tiettyyn suuntaan tarkoittaa, että sinne suuntaan pitää mennä. Tätä voi alkaa treenata niin, että viistosti eteen laittaa namin tai lelun ja sitten sillä käden heilautuksella lähettää koiran siihen suuntaan. Vähitellen ottaa palkkaa lähemmäs omaa linjaa, kunnes lopulta palkka on samassa vaakalinjassa itsen ja koiran kanssa. Ja siis molemmat suunnat koko ajan mukana. Tää vaatii vaan paljon toistoja.

Merkille menemistä pitäisi myös alkaa nyt kovasti harjoitella!

Mua alkoi jotenkin tänään ärsyttää suunnattomasti treenaamisen suunnitelemattomuus. Tai siis se, että pitäisi olla jotakin vähän pidemmän ajan suunnitelmia siitä, milloin alkaa treenata mitäkin uutta liikettä jne. Täytyy laatia jokin suunnitelma - ja koittaa PYSYÄ siinä! Simon kanssa yhdessä, jotta saan sen tähän mukaan :-)

Leena