Puolitoista kuukautta on neitokainen ollut meillä, ja nopsasti on aika mennyt. Painoa oli viikko sitten 7,5 kg eli eiköhän sitä nyt ole jo reilu kahdeksan ainakin? Tosi sievä ja kaunis tyttö :-) Aika rempseä menijä mutta jotenkin tyttömäinen kuitenkin selvästi. Jalat on alkaneet vähän venähtää, taitaa tulla vähän selvempi honkkelivaihe kuin Lilillä oli.

Sosiaalinen tapaus sekä ihmisiä että koiria kohtaan. Huomion saa kyllä itseensä aika hyvin, vaikka ohittava kaksi- tai nelijalkainen kiinnostaisi - koska ruoka on tytöllä niin suuri tekijä. On jo oppinut, että kontaktia meihin kannattaa pitää. Tarjoaa mielestäni kontaktia tosi hienosti, ja pitää koko ajan ohjaajaa silmällä. Kaikkien koirien kanssa on toistaiseksi tullut toimeen ja pitää puolensa hienosti. Jos jää altavastaajaksi leikissä niin ei kyllä luovuta vaan käy kahta kovemmin toisen päälle. Ei kuitenkaan onneksi mikään superegoilija, niin alussa pari kertaa näytti.

Leikkimistä ollaan otettu päivittäin, ja muutenkin pyritty puuhastelemaan pennun kanssa kaksin. Kahden lelun leikki sujuu jo aika kivasti, pienet narupallot on suosikkileluja. Aika kivasti jo Ramona tuo sitä mulle päin, ei tosin ihan aina muista :-) Tai sitten koittaa saada molemmat pallot/narut yhtä aikaa suuhun. Naksuiltu ollaan katsekontaktia, maahanmenoa, vähän istumista ja esineeseen koskemista/tarttumista. Jälkitreenit aloitettu, siinä tuskin on mitään ongelmia; R tekee tosi rauhallisesti ja päättäväisesti töitä. Ei hösellä - kaikki namit pitää saada imuroitua…

"Talon tavoille" Ramona on oppinut aika hienosti. Pissimiset on hissukseen vähentyneet, pitkät työpäivät ei tietysti auta sisäsiisteyden opettamista. Yöllä tulee yhdet pissat, joskus kahdet. Päivän aikana samoin. Koirat on olleet eri tiloissa kotona, portilla erotettuna toisistaan. Nyt Ramona vaan on oppinut työntämään portin pois; parina iltapäivänä on molemmat koirat innoissaan olleet eteisessä vastassa ;-) Tää kyllä johtuu meidän väliaikaissysteemistä, eli portti ei ole seinässä kiinni ollenkaan. Täytyy koittaa viikonloppuna metsästää sitä hiton haitariporttia… Ramona on ihan uskomaton pomppija. Ihmisten päälle ei onneksi ainakaan vielä kovasti hypi - ja se koitetaan pitääkin minimissä - mutta muuten koittaa kurkotella kaikkialle, etenkin jos vähänkin tuoksuu joku ruoka. Tätä harrastaa selvästi enemmän kuin Lili.

Remmissä kävely sujuu pääosin tosi hyvin - paitsi ei Lilin kanssa yhdessä. Tässä on vielä työnsarkaa. Me pidetään kiinni siitä, että koirat ei remmissä ollessaan leiki. Ei toistensa eikä muiden kanssa. Niinpä ollaan toistaiseksi viety niitä pääosin erikseen tai sitten siten, että ovat vapaana. Tai sitten kaikki neljä yhdessä lenkillä. Kaipa tämäkin vähitellen alkaa mennä jakeluun.

Lilin kanssa sujuu siis edelleen tosi hyvin. Lili tosin on tainnut pikkuhiljaa oppia vähän tiukemmin sanomaan pennulle, vaikka ärähtänyt se ei sille vieläkään ole. Mutta pitää onneksi ehkä vähän paremmin puoliaan sentään. Lilin kanssa leikkisivät varmaan hamaan maailmanloppuun saakka, ellei välillä pistettäisi poikki.

Leena