Eilen viestitreenit Halkolammella. Ekaksi pääsi hommiin Rara. Juoksutettiin sitä meidän väliä ehkä kolmisen kertaa edestakaisin, etäisyys oli ehkä 40 m. Tyttö juoksi aivan intona, juokseminen taitaa olla muutenkin sen juttu :-) Jonkun kerran kävi niin, että kun päästi pannasta irti, toinen jäi ikään kuin odottamaan vapaa-käskyä. Samoin pitää olla tarkka siinä, missä kohtaa Viesti-käskyn antaa. Jos liian myöhään, neiti saattaa ihan pieneksi hetkeksi hidastaa vauhtiaan. Hyvin kuitenkin meni, Simon päässä oli porukkaa häiriönä, eivät kuitenkaan Raraa yhtään kiinnostaneet.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sitten Lilin vuoro. Lilin lisäksi ryhmässä Kamu-dobberi ja Olli-beussi, Lili juoksi keskimmäisenä. Otettiin Lilille ihan lyhyt muistutustreeni aluksi, eli juoksutettiin ihan lyhyellä matkalla meidän väliä pariin otteeseen. Tää on varmaan hyvä juttu; ainakin nyt L oli heti alusta tosi hyvin kartalla, että mitä oltiin tekemässä. Matka ei ollut järin pitkä, ja koirat juoksivat polkua pitkin.

 

Mä siirryin Lilin kanssa B:lle. L ensin puuhun kiinni odottamaan. Piippausta jonkin verran, naksuilin hiljaa olemisesta. Kunnon lähtöhaukut lähetyksen jälkeen... Siirryttiin kolmeen otteeseen, viimeinen kerta oltiin samassa paikassa. Joka kerta odottelupiippaus väheni. L juoksi tosi hyvin, siirtymiset eivät tainneet yhtään häiritä. Huomasi, että ei oltu pitkään aikaan oltu treeneissä; Lili oli normaaliakin innostuneempi hommasta. Tosi hyvä fiilis jäi treenistä.

 

Treenien jälkeen ammuttiin molemmille. Lilille ensin, nameja maassa, vapautin paikkamakuusta niitä etsimään. Simo ampui ehkä 15-20 m:n päästä. Ei mitään reaktiota. Sitten Ramona, vähän lyhyempi etäisyys sille, ei mitään reaktiota.

 

Lopuksi Rara pääsi vielä Iines-holskun kanssa leikkimään. Hyvät hipat saivat aikaan.

 

***

 

Illalla meillä oli tosiaan pikkujoulut, reilu parikymmentä ihmistä paikalla. Koirat eivät juuri olleet moksiskaan. Lili näytti välillä vähän hämmentyneeltä, mutta ei vaikuttanut lainkaan stressaantuneelta. Porukka oli oikeestaan koko ajan olkkarin puolella, joten koirilla oli rauhallinen paikka makkarissa - eivät siellä tainneet kuitenkaan käväistäkään, vaan viihtyivät ihmisjoukon rapsutettavina. Ja taisi niille joku herkkupalakin joltakin irrota... Tosi hienoa, että ei tarvii koiria moisten juhlien vuoksi muualle pistää.