Siikajärvellä Simon ryhmän kanssa. Tallattiin ensin jäljet ja niiden vanhentuessa esineruutu (ehkä 15 m X 45 m?). Simon kanssa tallattiin ristiin jäljet eli S Rampelle ja meikä Lilille.

Lilille ruudussa neljä esinettä, Simo haetutti kolme. Löysi ensin oikean takakulman esineen (”auton meikkipussi” :)), sitten joutui etsimään vähän kauemmin toista, joka taisi löytyä keskeltä ruutua. Tämän jälkeen etsi taas mutta S kutsui pois jossain vaiheessa, kun L kiersi jo tarkistettua aluetta aina vaan. Vika esine löytyi muutaman metrin päässä lähetyssivulta ja L taisi saada hajun siitä jo Simon lähettäessä. Hyvä homma, että vikaksi löytyi lähiesine. Aikaa meni varmaan se n. 5 min.
 
Ramolle samat esineet ja paikat. Ihan loistosuoritus, aikaa meni varmaan enintään 2 min. Ensin löytyi oikea takakulma, sitten keskiesine, sitten vasen takakulma.
 
Seuraava treeni: molemmille joko yksi esine tai pari lähi-/keskiesinettä.
 
Sitten jäljet. Ajettiin Lilin jälki ensin. Se oli turhan lyhyt, kun jouduin väistelemään ryteikköä, ehkä vain 300 m, olisko ollut kolme kulmaa ja yksi piikki. Jälki vanheni lähemmäs 1,5 h. Kaksi lähetystä janalle, molemmat menivät varsin hyvin, paremmin kuin vkl. Janan pituus oli ehkä 30 m? Ekan janan jälkeen olin jättänyt pallon palkaksi jäljelle, tulivat sillä leikkien toiselle lähetykselle. Tämä tuntui fiksulta tavalta.
 
Eka keppi oli melko pian kulma jälkeen ja siitä Lili paineli yli reagoimatta mitenkään. Simo totesi jälkikäteen, että olisi pitänyt olla tarkempi kulman jälkeen, koska siinä Lili joutui tekemään hommia oikean suunnan löytääkseen ja kun jälki löytyi, vauhtia riitti. Kulmat suoritti suht hyvin, jonkin verran pyöritti niissä kuitenkin. Kepeistä 4. (?) meni ohi, mutta siinä Simo otti koiran takaisin ja sitten keppi löytyi. Ko. kepin olin tarkoituksella laittanut kaatuneen puunrungon taakse = normia vaikeampi? Vikat pari keppiä löytyivät hyvin.
 
Ramolle vähän haastavampi jälki. Pituutta oli varmaan ainakin 800 m, saattoi olla kilometrikin. Jälki vanheni varmaan 1,5 h. Maasto oli osittain helpohkoa mutta aika paljon oli haastavampaa hakkuurisukkoa ym. Kulmia pari kolme ja ojan ylityksiä pari. Jana oli ehkä 25 m?, teki tosi hienosti janalla ja lähti varmasti oikeaan suuntaan (vasuriin).
 
Keppejä oli 6 ja kaikki muut paitsi viimeinen (äh!) nousivat varmasti. Harmitti tietysti se viimeinen, käskin koiran takaisin ja palatessaan se löysi kepin. Tästä huolimatta olin tosi tyytyväinen. Simo myös kehui vuolaasti koiran työskentelyä, tekee kyllä tarkkaa ja varmaa työtä. Vauhtia tosin oli tänään enemmän kuin viikonlopun jäljillä ja sain pitää paikoitellen selvästi vastaan, ettei vauhti kasvanut liikaa.
 
Mietittiin, että täytyy tehdä sille nyt väliin pari sellaista jälkeä, jossa keppien väli on pitempi. Tämä missattu vika keppi oli juuri tällainen eli koira joutui tekemään pitkään hommia edellisen kepin jälkeen. Lisäksi vähän ennen keppipaikka maasto vaihtui tiheästä risukosta helpoksi sammalpohjaksi, maaston vaihtokin saattoi vaikuttaa, itse olisi pitänyt olla lähempänä koiraa ja vaatia vähän rauhallisempaa menoa.
 
Jälki oli itselle varsin haastava, kun ei tiennyt missä se menee ja missä kepit olivat. Näitä lisää! Ihan erilaista, kun on vaan pakko luottaa koiraan. Ja miksi en luottaisi, niin varmasti se teki hommia. Risukossa oli itsellä vaikeuksia pomppia ja joutui keskittymään pystyssä pysymiseen sen sijaan, että olisi voinut tarkkailla koiraa koko ajan. Kerran loppuvaiheessa vedin myös pannut, onneksi osasin olla kiroamatta, mutta liina tökkäsi kyllä. Simon mielestä tämä vähän harhautti koiraa mutta omasta mielestäni ei tosiaankaan paljon. Tarpeellista noitakin on treenata…
 
Seuraava treeni: Ramolle helpohko jälki; sen jälkeen ainakin yksi jälki, jossa keppien väli selvästi pitempi. Lilille vieraita jälkiä (tekee Simolle hyvää...)