Kummasti oli ehtinyt viikko kulua edellisistä treeneistä. Sen huomasi kyllä Lilistä, joka teki älyttömän innokkaasti ja hyvin. BAT-hallissa siis oltiin.

Aluksi kontaktin naksuttelua ja seuraamista. Kontakti oli tosi hyvä ja seuraaminen meni tosi hyvin. Vähän tehtiin henkilöryhmääkin, joka meni tosi hyvin - tosin L piippasi vähän. Käännöksiäkin vähän, nekin tosi hyvin. Täyskäännöksiä vasuriin otin muutaman enemmän ja nekin menivät tosi tiiviisti.

Kaukoja. Olin ensin ehkä 2 m päässä, siinä pari toistoa ja sitten siirryin ehkä neljän metrin päähän. Hyvin meni. L ei noussut/mennyt maahan ilman käskyä ja teki oikein joka käskyllä. Tämä alkaa olla aika hyvin hanskassa, tosin etäisyyttä täytyy vielä kasvattaa hissuksiin.

Paikkamakuu itsekseen. Meni hyvin. L piti hyvin kontaktia. Olin osan aikaa selkä siihen päin ja ilmeisen hyvin pysyi katse silloinkin mussa, mitä nyt pystyin olan yli kurkkimalla tarkkailemaan. Muita koiria lähistöllä ja tekemässä eli häiriötä oli jonkin verran. Paikkamakuu ryhmässä - tosin vain Rusina seurana - meni hyvin. L piti aika vaivatta kontaktin, pari kertaa vilkuili olan yli, mutta ei merkkiäkään pahemmasta levottomuudesta. Hienosti meni!

Hyppyä. Tämä meni alusta alkaen tosi hyvin. Tein tosi nopsasti toistoja siten, että hyppyytin Liliä edestakaisin. Aina naksu ja nami ja tosi nopeasti toistoja. Meni hienosti ja L oli hiljaa. Muutaman kerran otin välissä niin, että käskytin Pysy-käskyllä Lilin jäämään seisomaan ja kävelin sen luokse. Ekalla kerralla meinasi lähteä mua kohti, mutta sen jälkeen pysyi hienosti. Toi nopea hyppyytys ja nopeat toistot = paljon palkka ja nopeasti on ainakin nyt näyttänyt toimivan Lilille hyvin.

Pari luoksetuloa. Treenasin ensin ihan puolen metrin, metrin etäisyydeltä luoksetulon eteentuloja. Ensin meni hyvin, mutta aina väliin L tarjosi suoraa sivulletuloa. Jätin näistä tietysti palkkaamatta. Jonkin verran piti alussa käyttää namiapua. Tein jotakin muuta välissä ja sitten otin pari luoksetuloa hallin poikki. Hyvin meni! L tuli täysillä ja melkein törmäsi muhun ja tuli kutakuinkin oikeaan asentoon. Yhdellä kerralla vapautin ja palkkasin leikillä.

Lopuksi ruutua. Tämä ei sitten onnistunutkaan lainkaan. L meni ensinäkin haistelemaan tötsiä aluksi eikä oikein hiffannut kosketusalustaa. Tein kyllä ite tyhmästi siinä, etten aluksi naksutellut sille pelkästään kosketusalustaa. No, treeni meni joka tapauksessa niin, että L meni vähän yli-innokkaana alustan luo ja jäi siihen hollille seisomaan, mutta en halunnut palkata epätarkoista. Välillä se sitten ihmetteli, että miksei tule namia ja meni maahan. (Matto-sana on tietysti vähän samankaltainen kuin Maahan.) Ja välillä se jopa otti alustan suuhunsa... No, ensi kerralla täytyy ottaa helppoa aluksi eli naksutella vaan alustan koskettamista oikealla tavalla eli molemmat tassut alustan päällä.

Viimeistä lukuunottamatta siis tosi hyvä treeni!!

Leena