Jippii, ilouutisia Lohjalta just äsken. Lilille JK2-koulari ykköstuloksella :-) :-) :-) Tottis 85 p., esineet 29 p ja jälki 162 p. Yhteensä siis 276 p. ja toinen sija. Jippii!!! Supertaitava kaksikko!

Tottiksessa pisteitä meni kuulemma Simon mokailusta, koira teki tuomarin mukaan hienosti. Jäljellä pisteet lähti janatyöskentelystä, kaikki kepit nousivat. Esineillä pistevähennys siitä, että Simo ylitti etulinjan. Joten: ohjaajalle treeniä, koira kyllä osaa....

Meidän pk-seuralle kaksoisvoitto, kun Keräsen Päivi & Snoopy ottivat voiton. Onnea!

Simpan selostus päivän puuhista:

Kisat alkoivat jo klo 8 koirien tarkastuksella. Lili oli hieman varuillaan tarkastuksen aikana, tätä vieraiden "klähmintää" pitäisi aina muistaa treenata, kun siihen tarjoutuu tilaisuus.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jäljelle päästiin vähän kymmenen jälkeen. Jana-aloitus ei taas päätä huimannut. L lähti hyvin etsimään jälkeä ja eteni mukavasti. Otti ilmeisesti takajäljen, mutta ei kovin tarkasti vaan "sähelsi" jäljen molemmilla puolilla niin, että en voinut olla varma, oltiinko jäljellä vai ei. Tuomari käski takaisin janalle ja laitoin L toiseen suuntaan. Ilmeisesti L ei kuitenkaan ollut kunnolla ottanut vielä jälkeä, koska lähti vielä etsimään. Uusi käsky janalle ja nyt toin L:n lähemmäs aloituspaikkaa eli palattiin hieman taaksepäin. Siitä L saikin jäljen nokkaansa ja nosti jäljen hyvin.

Tämän jälkeen oli kyllä mukava mennä, sillä jäljestäminen oli rauhallista ja tosi tarkkaa. Kulmistakaan ei menty yli ja vain muutamassa kohtaa L joutui tarkistamaan jäljen hajukuviota sivuilta. Kaikki kepit nousivat tosi varmasti (tai yhden merkkasi pikaisesti, mutta onneksi huomasin kepin ja huomautin L:ä että olisi nyt nostettava sekin kunnolla). Varmaan hyvään paikkaan osui tuo korjaus, koska vika keppi oli vaikeassa maastossa, mutta L nosti sen varmasti.


Kaiken kaikkiaan olin tosi tyytyväinen jäljestykseen. Tuosta janasta ei nyt voi syyttää kuin itseään, koska siihen ollaan niin vähän panostettu. Se onkin sitten seuraava, mihin aletaan kiinnittää huomiota! Pisteet jäljeltä siis 162/170.

 

Esineruutu meni mahtavasti. Lilillä oli vielä kk sitten hieman haparoivaa työskentelyä ja tuntui jotenkin, että ei oikein muistanut, mitä ruudussa kuuluu tehdä. Olen lenkkien yhteydessä tehnyt dummyllä esinehakuja ja pieniä kaistaleita ja vahvistanut sitä intoa ja hakenut varmuutta. Voi sanoa, että kannatti! L lähti heti suoraan sivulinjaa pitkin taakse, kävi hieman ruudun ulkopuolella tarkastamassa hajuja ja sitten painoi takalinjaa pitkin ja löysi esineen ja palautti suoraan. Toiselle lähetykselle L lähti keskiosasta, ja pisto oli vielä parempi kuin ensimmäinen. Toinen esine ja ruutu sillä selvä. Aikaa kului 2:40. Luulen, että ensimmäisen piston yhteydessä menee aina hieman enemmän aikaa, kun koira totuttelee ruudun hajuihin. Yhden pisteen vähennys ohjaajan virheestä, kun lähetin Lilin vahingossa hieman ruudun sisältä ensimmäiseen pistoon. Pisteet 29/30 ja maastosta siis yhteensä 191/200.

 

Tottis olikin sitten ohjaajan "showta". Jostain syystä en pitänyt järkevänä odottaa tuomarin lupaa useimmissa liikkeissä ja tästä sitten seurasikin pistevähennyksiä vähän siellä sun täällä. Noh josko tästä oppisi, että olisi itsekin syytä lukea ne säännöt ja treenata ennen kilpailua tuota kaaviota ja niitä tuomarin käskytyksiä.

Sitten itse koiran suorituksiin:

  • Ekana paikkamakuussa ja L oli rauhallinen koko ajan (en odottanut tuomarin lupaa ennen koiran poistuontia).
  • Seuraaminen erinomainen (parissa kohtaa vähän kontakti hiipu ja juoksussa musta vähä kiihtyi yli, mutta muuten omasta mielestä tosi hyvä).
  • Henkilöryhmästä sen verran, että niitä pitäisi treenata useammin. Lilistä huomasi, että se hieman lepsutti kontaktia kun piti tarkkailla vähän ihmisiä. En tiedä, näkyikö tämä tuomarille (ei sanonut mitään) mutta itse sen huomasin. Ei kuitenkaan mitään isompaa ongelmaa siis.
  • Jäävistä istuminen erinomainen ja maahanmeno erinomainen. luoksetulossa ohjaajalla haaraasento=ei hyvä ja ei odottanut tuomarin lupaa lähteä takaisin.
  • Seisomaan jääminen meni sitten istumiseksi, mutta tämänkin tosin otan hiukan omaan piikkiin. En ollut varma, tuliko liike tässä vaiheessa ja sitten arvoin sitä ja päätin viksuna kaverina antaa sitten jonkun puolittaisen käsky yht'äkkia koiralle. Ei näin! Tosin tuota seisomaan jäämistä pitää nyt vähän treenata, koska muutamana viime kertana L on sen kyllä sekoittanut istumiseen. Aikaisemmin on ollut tosi varma näissä. Eli pitää miettiä, onko käsky nyt jotenkin muuttunut (äänenpaino tms.).
  • Noudot: Kaikki noudot voi oikeastaan kasata yhteen ja sanoa: erinomaiset! Ainoa pieni virhe tuli siitä, että hyppynoudon takastulossa koski hieman esteeseen.
  • Eteenmeno oli hyvä. Lili lähti lujaa eteen, mutta maahan meno oli kyllä hitaan puoleinen. Otti siis selvästi hiljentäviä askeleita ennen maahanmenoa.

Pisteet tottiksesta 85/100 ja aikamoinen sapiska tuomarilta ohjaajalle (oikeutetusti tosin). Jälkikäteen juttelin tuomarin kanssa niin mainitsi vain, että aiheutti enemmän pisteiden menetyksiä kuin koira. Eli ohjaaja treeniin koska koira osaa..

Kaikenkaikkiaan tosi onnistut kisa. Yhteispisteet 276 AVO1 JK2 ja 2. sija. Ensi kerralla menen kyllä kisaan huomattavasti paremmin valmistautuneena etenkin tottisosioon. Etenkin ohjaajalle siis erittäin opettavainen kokemus. Josko sitä saisi ohjaajakin treenattua kuviot kuntoon seuraavaan luokkaan siirryttäessä...