Maanantaina käytiin tottistamassa Perkkaalla. Otettiin kaupunkitreeniä ja koska tarvittiin fillaristi häiriköimään, Heini haki Ramon kyytiin ja mä hurautin fillarilla Perkkaalle. Heini haukutti ennen treeniä Ramon, samat sävelet kuin eilen treeneissä. Hyvin sujui, ei merkkiäkään mistään epävarmuudesta ukolla, haukku alkoi saman tien.

Ramolle ihan aluksi tokon luoksepäästävyyttä. Ihan OK sujui. Treenin lopuksi vielä Tuomaksen kanssa sama, hyvin pysyi paikallan vaikka Tuomas (suuri pelottava mies :-)) kumartui "päälle". Kaupunkitreenissä fillaristi oli aluksi vähän haastava, muuten sujui. Kati & co oli Perkkaalla myös treenaamassa, Marjo haukutti Ramon vielä ennen kotiin lähtöä. Hyvin sujui taas, hirmu vauhdilla ukolle ja hyvä haukut.

 

Tiistaina aamulla taas juoksemassa, kivaa oli, loistava sää. Töiden jälkeen Ramon kanssa tokoilemaan Lintumetsän koululle, jossa saatiinkin kunnon häiriötä. Siellä oli YTV:n ongelmajäteauto paikalla ja hirveästi porukkaa + joku muukin häppeningi + muuten vaan lapsia paljon leikkimässä ja pelaamassa futista vieressä. Loistohäiriötreeni siis saatiin ja hyvin Ramo teki hommia kaikista häiriöistä huolimatta. Tehtiin seuruuta, perusasentoja, liikkeestä seiso, luoksetulo, liikkeestä maa + noutoa + palloleikkiä.

 

Huomioita:

-         Liikkeestä maa:ssa tarjosi seisomista: oonkohan tehnyt maahanmenoissa lyhyemmän valmistavan seuruun kuin seisomisessa?? Tähän nyt huomioita reilusti.

-         Liikkeestä seiso hyvin, samoin seuruut.

-         Luoksetulo muuten hyvä, mutta pidemmältä matkalta tuli vähän vinoon eteen. Täytyy kiinnittää palkkaamiseen huomiota. Lyhyemmältä matkalta tulee suoraan. Kenotankohan jotenkin, kun koira tulee kauempaa…

-         Nouto on liian kivaa Ramon mielestä. Paljon malttitreeniä tarvitaan. Muutoin kyllä nouto oikein hieno, täysillä kapulalle ja täysillä mulle takaisin + tiivis luovutusasento. Oon suhtautunut tohon intoiluun liian lepsusti, mielessä varmaan ne alkuajat kapulan kanssa, kun kapula oli ällö…

 

Tänään Marin&Gerin kanssa lenkillä, minä ja Rampe. Kivaa oli neitokaisilla, ihana ilma taas. Lenkin jälkeen sain auttaa M&G:tä noutotreenissä, mielenkiintoista… Ja Mari haukutti Ramon, samanlaista lähestymistreeniä kuin nyt ollaan tehty. Hyvin sujui, sarjoja neljä, haukut ehkä reilu 30, reilu 15, reilu 20, reilu 50.

 

Käväistiin taas koulun pihalla tokoilemassa. Samoja juttuja kuin eilen, liikkeestä maahan sujui jo paremmin. Noutoa ei nyt otettu, merkkiä sen sijaan. Matkin Samulilta treenitavan: pallo merkin taakse odottamaan ja koira merkille. Tää toimi hyvin, tosin vähän voisi olla merkillemenovauhti ripeämpi. Lisäksi vähän luoksetulon pyssäystä seisomaan palloleikin lomassa, tuo sujuu aika kivasti. Niin ja aloitettiin tänään paikkamakuulla, joka oli hyvä. Tässä mun pitää ottaa pidemmällä etäisyydellä treeniä, muistin sen tänään.

 

Simo&Lili kävivät jäljellä Siikajärvellä. Vähän oli ollut dramatiikkaa ilmassa: paikalle oli tullut noutajaimmeisiä treenaamaan koirineen eivätkä olleet suhtautuneet kovin lämpimästi Simon jälkiryhmäläisiin… Sotkivat Lilin jäljen alkupään ihan tietoisesti… No, ei siitä sen enempää, Simo jäljestytty Lilillä loppujäljen ja se oli mennyt hienosti. Kaikki kepit nousivat ja Simolla oli hyvä fiilis. Janatreeniä Lilille vaan pitää saada rutkasti.