Käytiin itseksemme Mäkkylän koulun pihalla treenaamassa. Vileetä ulkona, tuulista ja vettä ripotti, hrrr.

Ekaksi liikkeestä istumista, hyvin meni alusta loppuun. Lili teki hyvin ja olin itseeni tyytyväinen, kun en hinkannut liian pitkään.

Kapulaa/noutoa. Aika hyvin meni. Ensin otettiin joitakin toistoja luovutusasentoa, ihan ok. Vielä tiiviimmäksi saisi L heti tulla, pari kertaa jouduin vähän siirtymään taaksepäin, jotta sais L:n tarpeeksi lähelle. Muutama oikea nouto, menivät hyvin - tosin paluuvauhti voisi olla vähän ripeämpi. Tein sitten pari kertaa silleen, että lähdin juoksemaan karkuun. L ei pureskele kapulaa juurikaan, mistä oon tyytyväinen. Se ei myöskään juuri häiriinny kapulan heiluttamisesta tms. häiriöstä, vaan luovuttaa kapulan vasta Kiitos-sanasta.

Pari pitkää seuraamista. Aika hyvin meni. Hieman L edistää seuraamisessa, mutta pk-seuraamiseksi lienee oikein hyvää. Saa nähdä, mitä toko-opet sitten sanoo ens treeneissä... Kääntymisiä pitää vähän treenata nyt; L oli niissä, siis täyskäännöksissä, pari kertaa vähän pihalla.

Paikkamakuu. Kävelin n. 50 askeleen päähän ja aika n. 5 min. L pysyi tosi hyvin, piti kontaktin hienosti - mutta kun aika täysi ja naksautin, L lähti saman tien iloisesti juoksemaan mua kohti. Lähdin sitten vähäeleisesti kävelemään sinne, missä L makasi ja laitoin sen uudestaan maahan ja sitten annoin pari namia. Kävelin uudelleen 50 askeleen päähän, naksautin ja palasin palkkaamaan isolla namilla.

Luoksetuloja. Aluksi otin muutaman ihan lähellä eteentuloja, tosi hyvin meni. Sitten yksi ns. oikea, jossa L tuli aika suoraan asentoon eteen. Hyvä homma, vaikka asentoa voi hinkata kyllä vähän suoremmaksikin. Lopuksi pari vauhtiluoksetuloa.

Hyvä treeni. Kaksi juttua huomasin: sivulletulossa hieman kankeutta eli näitä pitää treenailla nyt lähiaikoina. Maahanmeno: L ei aina mene ekalla käskyllä eli tätä pitää treenata. Tokossahan siitä menee heti pisteitä. Tässä pitää varmaan tehdä niin, ettei anna Lilille toista käskyä samassa paikassa eli ei anna sitä vaihtoehtoa, että vasta tokalla käskyllä saa mennä maahana. Eli täytynee tehdä selväksi, että käskyn noudattamatta jättäminen on huono juttu (Pöh tms.) ja sitten siirtyä toiseen paikkaan ja uus yritys.

***

Eilen käytiin ottamassa paikkamakuu Lepuskissa futiskentän vieressä.. Sekin meni tosi hyvin. Aika oli varmaan n. 4 min ja etäisyys 40 askelta. L pysyi tosi hyvin ja piti hienosti kontaktin. Sai palkaksi ison namin rasiasta ja leikkiä pallolla. Muutenkin paikkamakuutreeniä tehty nyt melkein joka päivä.

Juoksu alkaa varmaan olla lopuillaan, alkamisesta on nyt kolme viikkoa. Ei olla tavattu ketään poikakoiria eli ei tiedä, onko Lilillä vielä kiinnostavia hajuja. Ajattelin varmuudeksi jättää vielä tulevan viikon tokot väliin ja mennä vasta seuraavalla viikolla.

Leena