BAT-hallissa. Koitin pitää treenin sopivan mittaisena ja kivana. Aloitettiin seuraamisen käännöksillä. Aluksi oli vähän väljiä käännökset oikealle, "tiivistytin" namilla ja alkoi sujua paremmin. Vasuriin menee tosi hyvin. Täytyy itse vaan muistaa pitää tempo sopivana = tarpeeksi lyhentää askelta käännöksissä. Täyskäännökset vasuriin pääosin hyvin. Pari kertaa yritti hyppäämällä, en palkannut näistä. Täyskäännös oikeaan oli samoin aluksi väljä, tätäkin nami auttoi. Täytyy oikealle käännöksissä aina aloittaa namin kanssa, niin saa siihen tiiviyttä heti alusta alkaen. Seuraamisessa L tuppasi ihan hitusen poikittamaan, kun oli niin intona.

Palkkasin pallolla aina välillä. L oli intona ;-) Palkkasin myös A-esteellä (agility), se kun tuntuu Lilistä olevan niin hauskaa. Siihenkin yhdistin tosin pallon eli esteen toisella puolella L sai vielä juosta pallon perässä.

Luoksetulon eteentuloja oikeaan asentoon. Aika hyvin meni. Yhden kerran koitti tarjota suoraan sivulle tulemista.

Kapulan luovuttamista oikeaan asentoon. Tein siis niin, että otin Lilin namilla eteen ihan lähelle ja annoin kapulan suuhun siten, että L oli siis ihan lähellä. Lopuksi yksi nouto, meni hyvin.

Hyppyä lyhyesti. Naksuttelin ensin melkein loppuasentoa eli sitä, että L seisoo eri puolella estettä kuin minä ja annan käskyn Pysy. Sitten hyppyä nopealla temmolla edestakaisin. L oli hiljaa, jee! Tässä ollaan taidettu siis päästä eteenpäin eli L on ainakin nyt hiljaa hyppiessään. Lopuksi otin yhden ihan oikean eli siten, että L perusasennossa, käsky Hyppy, käsky Pysy, kävelen viereen, käsky Sivu ja vapautus. Hyvin meni! Lilin luo kävellessä se tosin herkästi yrittää tulla vastaan, joten tässä täytyy olla tarkkana.

Välissä yksi paikkamakuu itseksemme. Ekko ja toinen koira tekivät lähistöllä, Ekkoa palkattiin palloilla eli aika hyvä häiriö. L pysyi hienosti. Olin osan ajasta selkä siihen päin. Ihan loppuvaiheessa tuli pari inahdusta kylläkin, mutta pari vain ja ihan vaisua. Kesto useita minuutteja, en ottanut aikaa.

Hyvä treeni! Täytyy treenata ens kerralla käännöksiä oikeaan ja sitten ihan perusasennon hiomista vois ottaa myös.

Leena