Palvelu pelasi tänään moitteetta: kun palasin töistä ja pikkushoppailulta, koirat oli lenkitetty ja valmiina treeneihin :-) Sirkuskentälle siis Piian ja Nooran kanssa tottistamaan.

Lili ensin hommiin. Nyt tuli todennettua se, että Lili ei hahmota ruututötsiä lumelta. Ei kerta kaikkiaan. Viimeksi meni parkkihallissa ongelmitta ja nyt taas neiti haahusi, minkä ehti aluksi. Onnistumisia saatiin takkuavan alun jälkeen. Nyt joko ruututreenit jäihin lumiseksi ajaksi tai sitten eka toisto aina niin läheltä, että L ei voi porhaltaa ruudusta ohi... Seuruupaikan hiomista tooosi hitaalla kävelyvauhdilla. Aika jees, pari inahdusta kuului, mutta olin tyytyväinen. Luoksetulon pysäytystä seisomaan. Muuten hyvä, mutta yhden kerran ennakoi. Mun täytyy kiinnittää huomiota siihen, että annan seiso-käskyn eri vaiheissa luoksetuloa eli välillä myös vasta aika lähellä itseäni. Ennakointia esiintyy aika paljon.

Kaukot. Ensin sekoitti luoksetulon ja hiippaili mun luo. Tämä ei ihme, koska käytän nyt takapalkkaa sekä luoksetulossa että kaukoissa. Ekan häsläyksen jälkeen sujui hyvin. Olin itse reilun metrin päässä koirasta. Tunnari. Ekalla aivan liian kova vauhti, pölläytti vähän väärien rivistöä, mutta ei muutoin koskenut ja toi oman. Toinen meni vähän rauhallisemmin, oma nousi taas.

Ramolle eka maahanmenoja, jotka aika hyviä, ei juuri meinannut jättää kyynärpäätä ilmaan. Ruutu. Juoksi lujaa ruudulle, sitten haisteli nauhaa maassa ja vasenta etutötsää, uusi käsky ja hakeutui keskelle. Pari toistoa lisää, nämä sujuivat suoraviivaisemmin. Täytyy ottaa ens kerralla vähän lyhyemmällä vauhdilla ja hakea suoraan ruudun keskelle ilman nauhan haistelua menemistä. Joo ja ruudussa palkkasin frisbeellä ja saatiin hyvät naurut. Ramon on pakko jostakin kumman syystä saada frisbee suuhunsa ikään kuin kaksinkerroin. Se mupeltaa lumessa niin kauan, että saa frisbeen suuhunsa "taitettuna". Mistähän se on tuonkin keksinyt...

Sitten teemana perusasennot ja ohjaajan suora asento. Noora ja Piia katsoivat, miltä näytti ja naksuttivat hyvistä. Aika tyytyväinen olin, ei ollut kovin montaa epäkelpoa. Niissä koira joko vinossa tai vähän edessä. Aluksi meinasi piip tulla esiin mutta lopetin sen heti alkuunsa eli vaihdoin vähän touhua, jotta sain koiran hiljenemään. Leikitystä myös uudella lelulla Hermiön ohjeiden mukaan, aika jees sujui.

Hyppy+seiso. Noora hoki Käskyä meille, kerran R lähti siitä, muutoin ei. Eka sujui hyvin, sitten keksi tarjota pari kertaa istumista, sitten taas onnistui. Vikalla kävelin koiran viereen, muilla palkkasin sen ollessani itse eri puolella. Tunnari. Ekalla nampat syötyään ihmetteli hetken, toinen meni paremmin.

Tässä vaiheessa oltiin jo aivan jäässä (lämpötila oli laskenut treenien aikana auton mittarin mukaan 4 astetta ja kotiin lähtiessä oli -11), mutta Noora urheasti vielä oli ukkona Ramolle. Neiti oli varsin täpinöissään touhusta: hakkui jo mun luona ja karkasi kerran pari askelta, palasi kuitenkin oma-aloitteisesti kun tajusi lähteneensä luvatta. Haukut 36, 18, 43 :-) Hyvin meni.

Illalla vielä tunnarit molemmille. Molemmilla väärät rivissä kiinni toisissaan ja tunnari n. 10 cm etäisyydellä johonkin suuntaan. Lilille pari toistoa, oikein jees. L tuntuu tietävän, mitä tekee. Täytyy alkaa sille pikkuhiljaa vaikeuttamaan. Ramolle kolme toistoa. Ekalla taas nampat syötyään ihmetteli hetken ja nosti sitten oman. Toka ihan jees, vähän pohtimista tässäkin, kolmas oikein hyvä.