Tänään taas pari uutta juttua. "Hihnalenkeillä" on tänään käyty pariin otteeseen eli kutakuinkin kävelty meidän tien päähän ja takaisin :-) Ramona osaa tosi hyvin mennä hihnassa, oon ihan yllättynyt! Ei oo kuin ihan muutaman kerran ottanut remmin suuhunsa ja helpolla unohtanut remmiriepomisen. Myös harjaamista ollaan vähän treenattu eli namia vähäsen syötetty ja kissanharjalla neitokaista harjailtu. Hyvin meni, namin voimalla kaikki pelaa.

Iltapäivällä käytiin ekaa kertaa varsinaisesti kylässä pennun kanssa mun veljellä. Ollilla on 3- ja 1,5-vuotiaat pojat, joten menoa riitti. Ramona oli melkein kuin kotonaan, poikien touhut eivät yhtään pelottaneet ja R tutki taas rohkeasti kaikki paikat. Kissoja ei sen annettu tavata, olis varmaan rynnännyt leikkimään ja nää kissat kun ei koirista tykkää. Pari kertaa Atte kirmasi ympäri kämppää, Ramona perässä. Vahtiahan siinä saa koko ajan, mutta hyvä, että tulee lapsisiedätystä. Atella oli synttärit viikolla ja R innostui älyttömästi lahjanarusta, jota vuorotellen nuoremman Aaro-pojan kanssa ihastelivat :-)

Illalla käytiin sitten vielä metsälenkillä ihan uusissa maastoissa. Simo lähti tekemään Lilille jälkeä ja oottelin koirien kanssa autolla. Istuin Lilin kanssa takapaksilla - ja yhtäkkiä L päätti, että enpä jaksa odottaa! Ei totellut mitään, ei luoksekutsua, ei pilliä. ..kele, että meni hermot. L juoksi jälkeä pitkin suoraan Simon luo, joka toi sen autolle. Siinä olikin sitten neitokaisen ulkoilut. Olin ihan raivona sille ja annoin sen kuulla kunniansa. Lähdettiin sitten suurieleisesti Ramonan kanssa jäljen suuntaan kävelylle. R kirmaili innoissaan varvikossa ja varmasti oli aika rankka lenkki. Varvikon lisäksi pieniä kallioita ja rohkeasti R kiipesi meidän perässä. Vähän otettiin "luoksetulotreeniä"/"viestitreeniä" myös eli juoksutettiin Ramonaa pari kertaa meidän väliä. Palkkana pienenpieniä nakkipaloja, jotka kelpaa aika hyvin tytölle :-) Ärsytti tosi pahasti toi Lilin touhu, mutta eipä auta. Ens kerralla osaan ainakin varoa; vaikka kuinka ei uskoisi, toinen saattaa kuitenkin yllättää kököllä tavalla.

Tuntuu, että R on viikossa jo alkanut ottaa meihin enemmän kontaktia. Ei saa syliraivareita yhtä paljon, on varmaan todennut, että ei niistä mitään hyödy. Huomenna sitten ollaan molemmat töissä eli koirilla pitkä päivä kotona. Lilin "kummisetä" Tuukka käy päivällä pissattamassa Ramonan (T asuu lähellä ja tekee kotona gradua). Toivottavasti päivä menee ilman suurempia ongelmia; naapureilta kai sitten ainakin kuullaan, jos kauhee valitus kuuluu...

Leena