Eilen Simo kävi kaverinsa ja koirien kanssa lenkillä Laajalahden jäällä, tänään taas samassa paikassa lenkillä koko lauman voimin. Hiihtäen piti mennä mutta la-iltana meikäläisellä oli vähän ”tunnelmaa” kurkussa, joten jätettiin tosisporttailut ensi viikkoon. Keskellä Laajalahtea treffattiinkin sitten Mari, Hele & Geri :) Ei mitään krähinöitä narttujen kesken vaikka eivät olleet nähneet toisiaan pitkään aikaan. Koirilla oli selvästi hauskaa juoksennella aakeen laakeessa maastossa. Myös pilkkijöiden ym. jäänteet oli pakko käydä tsekkaamassa, etenkin Rampen.

 

Lenkin jälkeen hallille. Ramolle ensin perusasentoja ja seuruita, olin tyytyväinen. Muut treenaajat (P&M, S&S ja Pirjo ja Bobic) kiinnostivat enemmän kuin yleensä mutta hyvin piti kontaktin pari hassia lukuun ottamatta. Ei kuitenkaan ollut täysillä mukana narupalloleikissä, joten palkkasin lähinnä makkaralla. Jossain vaiheessa kokeilin (narutonta) palloa ja se toimi. Tuossa hallissa on joskus aiemmin ollut sama ilmiö. En tiedä, ottaako paikasta jostakin syystä painetta vai mitä. No, makkara kelpaa onneksi aina.

 

Liikkeestä jääviä. Maahanmenoista osa oli ei-niin-nopeita-kuin pitäisi mutta muuten olin tyytyväinen. Yksi selvä ahaa-elämys koiralla: oli jo istumassa mutta joku raksutti päässä ja jäi seisomaan, joka siis oli käskykin. Avo-kaukot i-m-i. Eka istumaan nousu oli vähän vajaahko, muuten hyvä.

 

Muutama hypytys 80 ja 90 cm korkean esteen yli. Puhtaasti joka kerta, patukka suussa. Täytyy tehdä muutamia kertoja nyt ”jotain” suussa ja sitten ottaa kevyt kapula mukana. Luulen, että kolauttelu loppusyksystä liittyy nimenomaan kapulaan ja siihen että ote on ollut kökkö. Kapulan kanssa hyppääminen sitten alkuun matalammalla jne.

 

Sitten kapulan nostoa Monan ja kahdella hallista lainatulla kapulalla. Vieraat kapulat + halli on ollut jostain kumman syystä huono yhtälö parina viime kertana. Niin myös tänään. Tuumaili muutaman sekunnin kapulalla, nosti sitten ja toi ripeällä ravilla. Toinen ja kolmas olivat parempia mutta eivät nopeita tarraamisia nämäkään. Joten: jätetään ko. yhdistelmä hetkeksi pois repertuaarista. Ulkona ei muistaakseni ole ollut moisia ongelmia kertaakaan, joten jatketaan siellä.

 

Tunnari, joka meni hienosti. Vääriä varmaan joku 15 hajallaan valmiina maassa, vein oma etualalle. Innolla lähti mutta malttoi haistella rauhassa. Haisteli useamman sekunnin ja löysi oman. Nosti varmasti ja toi reippaasti ja mähläämättä. Hyvä R! Kotona pihalla samanlainen, sujui hienosti sielläkin.

 

Lopuksi tehtiin kimppamakuu. Ramo Monan ja Serin keskellä. Hyvin makasi, olin itse piilossa. Aika tarkoituksella lyhyt, vain minuutin verran.


Käytiin kotimatkalla vielä Uusmäessä tekemässä pudotettua esinettä (Simon vanha tohveli). Nostatin ensin esinettä muutaman kerran. Sitten jätin esineen siten, että R näki ja käveltiin ehkä 20–30 m päähän. R lähti nokka maassa ja melko hitaasti etsimään tohvelia. Ensin meni vain puoleen väliin ja jäi siihen etsimään myös polun ulkopuolelta. Kutsuin takaisin ja lähetin uudestaan. Vähän ripeämmin eteni ja löysi esineen. Pari kolme samanlaista, nämä menivät jo paljon vauhdikkaammin. R lähti täpöllä etsimään tohvelia, löysi ja palautti nopsasti. Näytti tykkäävän touhusta :) Parkkiksella myös lyhyt leikkisessio patukoilla, R oli täysillä mukana.


Ostin Piialta ylijäämäsapuskaa eli
Jahti&Vahti kana-riisiä. Koirat on nyt syöneet RC:a 2,5 vee, katotaan mitä ovat vaihdosta mieltä. Tein RC-JV-sekoituksen tänään ja hyvin näytti maistuvan. Katselin RC Regular Adultin ja J&V:n tuoteselosteet eikä isoja eroja löytynyt. Tosin en ole kyllä mikään ekspertti noissa asioissa...