Ajettiin pe-iltana Sipooseen Simon mökille. Sauna lämpiämään ja esineruutua tallaamaan. Tallattiin ruutu tuttuun metsään, mutta uuteen paikkaan. Maasto oli itse asiassa aika haastava: selvästi nouseva rinne, jossa oli varvikkoa ja sammalta ja kalliota. Syvyys oli varmaan 40 m (?) ja leveys oisko ollut kymmenisen.

Jätin kaksi mökillä ollutta esinettä (lippis ja lapanen), jotka eivät toivottavasti juuri meiltä haisseet (olivat muovipussissa ja tiputin suoraan sieltä ne maahan).  Haettiin Lili, joka oli über-intona. Simo latasi dummylla ja L lähti suht vauhdilla ja eteni heti syvälle melkein takalinjalle saakka. Nenä oli selvästi auki koko ajan, ja L teki hienosti töitä. Esinettä ei vaan aluksi meinannut löytyä. L tuli jonkin aikaa etsittyään itse takaisin meidän luokse ja S lähetti sen uudestaan. Vielä kerran sama juttu ja uudelleen lähetys. Nyt vihdoin löytyi! L palautti innolla ja S palkkasi kissanruualla. Toinen lähetys, nyt L ei lähtenyt yhtä vauhdilla mutta innokkaasti silti ryhtyi etsimään. Jonkin aikaa etsi tätäkin, mutta löysi paremmin. Palkaksi jälleen kissanruokaa. Eka esine oli vähän hankalasti kuopassa, hajut eivät välttämättä juuri nousseet/liikkuneet.

Normaalia kauemmin kesti etsiminen mutta hyvin L teki koko ajan töitä. Pysyi ruudussa tosi hyvin eikä haahuillut.

***

La-aamuna lähdettiin ajamaan Kiteelle. Perille päästiin yhden maissa ja heti mentiin ihastelemaan pentua. Söötti paksukainen :-) Tosi hupaisa tapaus kun se on niin ISO. Reppana vaan ainokaisena joutuu tyytymään emän kylkeen tai pentulaatikon reunaan uniturvana. Silmät ovat jo auki ja jonkin verran pentu tallustelee edes takaisin. Ilmoittaa kyllä äänekkäästi, jos esim. sylissä ei viitsi olla :-) Viikon päästä varmaan jo liikkuu enemmän ja vähitellen voi luonteestakin jo jotakin ehkä sanoa.

Lili pääsi paimentamaan! Ekaksi katsoivat pienessä aitauksessa, miten L reagoi lampaisiin. Ekaksi selvästi vähän säikkyi - ja ihmetteli kovasti. Isoon aitaukseen päästyään ihmetteli taas ekaksi, pari kertaa lähti jahistamaan oikein olan takaa yhtä lammas-raukkaa. Korvat tippuivat hetkeksi mutta onneksi jossakin vaiheessa sitten pystyi tottelemaan luoksukutsua. Itsehän en lajista mitään ymmärrä, mutta kyllä Lili lampaita kuitenkin "kiersi" :-) En itse oikein ollut odottanut mitään eli lähinnä ajattelin, että se tuijottaa hoomoilasena lampaita eikä tajua yhtään, mitä pitäisi tehdä. Siinä mielessä toimi paremmin kuin kuvittelin.

Pia treenasi sitten Minin välissä ja Lili sai kattella sivusta. Oli tosi mielenkiintoista katsella Minin paimennusta - hienon näköistä! Lili pääsi toistamiseen kokeilemaan Minin jälkeen. Enää taisi kerran koittaa vähän jahdata lammasta eikä karannut niin kauas. Tosi kiinnostava kokemus! Lili oli koetuksen jälkeen selvästi aika poikki. Varmasti kokemus vei paljon energiaa, mutta tunsin myös piston omatunnossa: Lilin kunto voisi olla parempi.

723698.jpg

723709.jpg

Leena