Siikajärvellä tänään jälkeä ja tarkkuutta molemmille. Ramolle siis kauden eka jälki, venyipäs pitkälle. Mutta parempi myöhään…

 

Tallattiin eka jäljet ja sitten puuhasin tarkkuusruudun, johon Ärrä pääsi ennen jäljestystä. Ruudussa valmiina kolme esinettä: metallinen pieni avain, metallinen pieni kuusikulma-avain ja pieni muovinen leipäpussin sulkija. Metalliset löytyivät ihan saman tien, mutta muovinen oli vaikea. Täytyy siis vaihdella esineiden materiaalia enemmän, nyt tullut tehtyä metallisia valtaosin. Ramo tykkää touhusta ihan sikana ja teki hienosti hommia tänään. Pysyi hyvin ruudussa, paitsi vikaa etsiessään vähän kävi ulkonakin. Lopuksi vielä nostatin muoviesinettä läheltä erikseen.

 

Lili teki tarkkuuden jäljen jälkeen mutta intoa oli vähintään yhtä paljon kuin ennen jälkeä… L näki, kun vein esineet ruutuun. Hyvin oli sekin kartalla heti eikä lähtenyt esineruutuun tms. liialla vauhdilla. Lilillä metalliesineet samat, kolmantena puinen avaimenperä. Metalliset löytyivät samoin nopeasti, puinenkin viimeisenä mutta nopeasti sekin. Hyvä Liltsu!

 

Jäljellä Lilillä oli tuhottomasti virtaa ja malttia olisi kaivannut vähän lisää. Ekaksi pari janatreeniä. Simo lähetti janalle, jonka päässä odotti purkki. Joutui ekalla lähettämään kahdesti mutta ihan OK suoritus kuitenkin. Palkkapurkin jälkeen S toi Lilin pois jäljeltä ja lähetti uudestana. Tällä toisella lähti paremmin mutta ei ihan usko riittänyt jäljelle saakka. Toinen lähetys tähänkin, nosti jäljen vähän huolimattomasti. Keppien määrästä en osaa sanoa, mutta pari taisi jäädä metsään. Ajoittain meni tarkasti mutta loppua kohden läähätti aika paljon. Lilin tempoa pitäisi saada jotenkin hillittyä, koska se painelee hirveää vauhtia ja Simo joutuu pitämään paljon vastaan = rankkaa koiralle. Yhdessä kohdassa pyöritti kepin luona pitkään muttei löytänyt eikä malttanut tarkentaa, mistä S huomautti ja L löysi kepin. Ihan OK suoritus mutta rauhallisuutta ja tarkkuutta pitäisi saada lisää. Ja treeniä tietysti ylipäätään, sillähän sitä nokankäyttökuntoa ja varmuutta tulee.

 

Ramolle tosiaan kauden eka jälki eli vähän sellainen perus-missä-mennään-jälki. Jana oli ehkä 30–40 m, keppejä 5, pituutta jäljellä varmaan 400–500 m. Aluksi korkeaa varvikkoa, muutoin helppo pohja ja helppo jälki (1 kpl 90 asteen kulma). Ekasta ja vikasta kepistä halpis-Cesaria, muista makkara/juustomixiä.

 

Janalle lähti täysillä mutta takajäljen suuntaan viistoon, joten kutsui takaisin. Sieltä suunnasta olin kävellyt janan suuntaisesti, saattoi saada tästä jäljen. Tokalla lähti hyvin suoraan mutta joutui vähän etsimään jälkeä ja pariin kertaan katseli mua vähän ihmeissään. Otti ensin vähän takajälkeä mutta taisi itse vaihtaa suunnan (oikealle janalta katsoen). Tässä kuitenkin hetkeksi eksyi jäljeltä ja annoin uuden käskyn. Löysi jäljen ja alku meni mallikkaasti. Parissa kohdassa jopa meni sen verran rauhallista vauhtia, että liina oli löysällä ja pystyin kävelemään perässä. Eka keppi nousi varmasti mutta toisesta paineli ohi eikä reagoinut mitenkään, en puuttunut asiaan. Kulman hoiti suht tarkasti.

 

Sitten alkoi vauhti vähän kiihtyä ja jouduin välillä vetämään aika paljon vastaan. Neljännen kepin luona oli sähellystä kun liina meni huonosti jalkojen väliin ja piti korjata sen kuntoon. Oltiin juuri kepin kohdalla ja R hyöri ja pyöri ja lopulta löysi kepin. Vika keppi löytyi samoin hyvin.

 

Olin aika tyytyväinen jälkeen, kevään ekaksi varsin mukiinmenevä. Janatreeniä voisi tehdä seuraavaksi muistutukseksi. Samoin pitää itse olla tarkkana siinä, että en lähde mukaan koiran vauhdin kiihtymiseen. Jos vedän vastaan, R vaan kiihdyttää vauhtia lisää ja tarkkuus kärsii. Mietin myös, että seuraavan voisin tehdä liina vatsan alta, tämä muistaakseni toimi viime vuonna hyvin. Missatun kakkoskepin kohdalla olin aika pitkällä liinan päässä eli pitää pysyä itse tarpeeksi lähellä, jotta on tuntuma siihen, mitä koira tekee. Taitava eläin! Oli tosi kiva fiilis treenien jälkeen, hauskaa hommaa tuo jäljestäminen(kin) :-)