Rampe pääsi jäljelle la-iltana mökillä. Tallasin sille ehkä parisataa metriä pitkän jäljen. Jana oli n. 15–20 m. Ensin lähti hienosti suoraan ja suht rauhallisesti etenemään janalla, parissa kohtaa koitti haahuttaa sivuille mutta jatkoi eteenpäin kun en antanut lähteä sivuille ja annoin uuden käskyn.

 

Kepeistä nousi 7/7. Viisi täysin itse, ekalla ja vikalla vähän autoin. Suht hyvin teki hommia, tosin pari kertaa meni selvästi jäljen vierestä ja tämän takia vika keppi meinasi jäädä. Jäljen alussa oli taas vähän liikaa vauhtia ja ekasta kepistä meinasi mennä yli kaahotuksen vuoksi. Voisi kokeilla tehdä taas tiheämmän keppijäljen, jossa eka keppi tulee melko pian janan jälkeen. Jotta oppisi jäljen alusta asti olemaan vähän rauhallisempi ja tekemään tarkkaa duunia.

 

Olin merkinnyt jäljen vessapaperilla toiveissa, ettei R merkkaisi näitä, kuten se tekee varsinaisille jälkimerkeille. Pari se kuitenkin niistäkin merkkasi, huoh. Mun pitää nyt joko jättää merkkaus kokonaan tai sitten vaan antaa sen tottua siihen, että jälki voi olla merkitty mutta näihin merkkeihin ei tarvitse reagoida. Hmm.

 

Tänään vaan otettiin rennosti. Koirat puuhastelivat ja makoilivat pihalla. Uimassa kävivät myös, R sekosi taas uintilelusta ja olisi hakenut sitä varmaan koko päivän. Lili keskittyi Rampelle haukkumiseen, uskaltautui muutaman kerran hakemaan lelua jonkasta myös.

 

Maalla olis kyllä ihana asua, ei voi muuta sanoa. *huokaus*