Eilen naksuiltiin molempien kanssa kotosalla. Lilin kanssa perusasentoon siirtymistä, joka on alkanut mun mielestä sujua paremmin. Ei tule enää niin vinoon - aiemmin siis se väänsi pyllyä vähän mun taakse liikaa. Ei mitenkään tosi selvästi mutta pilkuvilaajan silmään liikaa kuitenkin. Niinpä ollaan otettu tää kotitreeniohjelmaan :-) Jollaista ei siis oikeasti ole, fiilispohjalta mennään. Lilin kanssa myös merkkiä, jonka se oikeestaan jo kotona osaa. Pitäisi siirtyä sen kanssa ulos, mutta enpä vielä taida, koska se on pari kertaa tarjonnut ruutua treenatessa ihan selvästi merkkiä. Eli jos/kun nyt jaksaisin sitä ruutua viilata, niin en ota merkkiä hetkeen ulos. Ramonan kanssa naksuiltu eteen istumista, maahanmenoa, perusasentoa ja kosketusalustaa. Alusta oikeestaan aloitettiin nyt kunnolla. R kiinnostui heti alustasta, yritti tosin ekaksi ottaa sitä suuhun. Eiköhän tuo tuosta :-)

Simo ja Lili kävivät Antin ja Lucan kanssa riekkulenkin. Ramonan kanssa käytiin futiskentällä leikkimässä. Tyttö oli vallan riehakas ja saatiin kunnon leikit aikaan. Sitten vielä bussi- ja junamatkustamista ja ihmispaljoutta Lepuskissa, oikein hyvin meni. Kaikkea olis taas vaan pitänyt saada maistaa, mitä maasta löytyi...

Hampaat vaan Ramolla vielä vaivaavat. Nyt on kolme kulmuriakin vaihtunut jo, yksi yläkulmuri vielä kiinni ja uusi jo pukkaa esiin. Täytyy seurata tuota, ettei jää maitohammas liian pitkäksi aikaa. Eilen löydettiin myös eteisen lattialta yksi pieni poskihammas :-) Saatiin sentään yksi talteen...

Tänään aamulla Lilin kanssa juoksemassa. Aika kaameeta oli taas meikäläisen jaksamisen kanssa mutta ihan OK kuitenkin. Naksuilin semmatyön kirjoittamisen (huoh...) lomassa molempien kanssa. Lilille yhden askeleen siirtymistä taaksepäin. Sujuu ihan OK! Avustan namilla alkuun aika paljon, jotta saan perusasennot kohdilleen. Otettiin myös meidän "eteishallissa" ohjatun suuntia leluilla. Alkaa ehkäpä hiffata tätä vähitellen. Ramonan kanssa naksuiltiin perusasentoa ja kosketusalustaa, jälkimmäistä oikein urakalla. Alkoi lopuksi jo tarjota rytmikästä alustalle "tanssahtamista" ;-) Oppii se vaan nopeesti, kun ite jaksaa opettaa.

Käytiin Ramon kanssa Mäkkylän kallioilla lenkillä, palkkailin kontaktista ja leikittiin risuilla (Hansun blogista napattu idea). On kyllä varsin saalisviettinen tapaus, mikäli nyt yhtään osaan arvioida. Välittömästi lähtee vimmalla jahtaamaan risua - ja kaikki mahdollisia leluja ym. ylipäätään. Taistele ei niin suurella vimmalla ainakaan vielä, hampaat saattaa tässä tosiaan vaikuttaa.

Sitten käytiin vielä vähän futiskentällä tottistelemassa. Paljon leikkiä, punainen kulkusnarulimapallo on ehdoton lemppari, sen perässä se jaksaa juosta vaikka hurumykke. Lopetin kuitenkin leikin, kun vielä oli tosi kivaa. Naksuilin istumista, R tarjosi jo itsekseen eteenistumistakin. Vähän "seuraamisen" tapaista myös tehtiin. Ja taas leikkiä väliin. Otin yhden "eteenmenon" myös eli vietiin yhdessä ruokapurkki kentän laidalle ja siitä mentiin 5-10 m kauemmas ja päästin Ramon purkille. Hyvin muisti, missä purkki oli :-) Tennaripalloleikkiä väliin, meni oikein hienosti. R jahtasi palloja vimmalla ja toi aina pallon ihan mulle asti, kunnes toinen pallo lensi. Muita leluja se ei ihan perille asti tuo, vaan pudottaa ne yleensä metriä, paria ennen mua. Täytyypi alkaa sitä suussa pitämistä/kantamista vahvistaa. Simppa tuli Lilin kanssa kentälle myös ja otettiin Ramon kanssa yksi luoksetulo niin, että S piti sitä kiinni ja mä juoksin ja hihkuin ja kutsuin Ärrän luo. Lujaa pinkoi tyttö :-)

Lilin kanssa myös tottisteluja. Ruutua aluksi, samalla lailla kuin tähän asti. Tätä täytyy tehdä helpolla edelleen. Tajuaa musta jo sen, että tötsien "luo" pitää mennä mutta paikka ei ole vielä iskostunut sille. Tarjosi kerran tänään merkkiäkin, pööh. No, helppoa treeniä vaan. Ite on jotenkin vähän kyllästynyt tähän jankkaamiseen, voisi harkita tauon pitämistä, jos maistuu edelleen puulta...

Liikkeestä seisomista. Kävelystä menee musta jo vallan nopeesti usein, nopeemmin kuin ennen. Juoksusta saisi olla nopeampi. Sain siihen Simon mielestä nopeutta siten, että samalla kun annoin käskyn, tein alakautta valeheiton pallolla vasemmalla kädellä. Kokeillaan tätä jatkossakin. Lopuksi pari eteenmenoa. Eka meni jo aika hyvin, L lähti lujaa, mutta meni vähän vinoon. Toinen samaan suuntaan En käskenyt maahan. Lopussa vielä harhautin sen musta pois päin valeheitolla ja käskin maahan - hienosti meni nopeasti.

Kiva treeni vaikka syksy näytti parhaat puolensa: tuli tosi nopeasti pimeä (kentällä ei valoja) ja alkoi sataakin vielä jossakin vaiheessa. Simo ja Lili jatkoivat siitä lenkille ja me väsyneet Rampsun kanssa kotiin lepäämään :-)

Leena