Tänään oltiin taas reippaita eli ensin juoksua, sitten tottista. Reilun tunnin juoksulenkki. Koirat olivat epähuomiossa kiinni koko lenkin, yleensä saavat juosta paljon irti. Nyt oli kuitenkin niin hieno keli, että ulkoilijoita oli tuhottomasti. Hyvä fiilis juosta.

 

Hallilla sitten tottelut. Keskityttiin tekemiseen eikä höpisemiseen ja oltiin tehokkaita :) Ramo aloitti poikkeuksellisesti paikkamakuulla, ei olla näin päin tehty aikoihin. Virtaa oli hirmusti mutta malttoi maata hyvin. Ei noussut ekalla perusasentoon, joten treenattiin niitä vielä erikseen pari kertaa.

 

Sitten tehtiin avo-seuruu, Minna käskytti. Muuten näytti oikein hyvältä, mutta kun käveltiin Ramon mielestä liian lähelle seinää tms. estettä, se väisti alta pois. Paria tällaista kohtaa hinkattiin uudestaan. Soile kommentoi, että mun tyytymättömyys noissa hinkkauskohdissa näkyi omassa olemuksessa ja sen seurauksena koirassa. Turhahan sitä on fiilistä laskea moisen vuoksi, etenkään tietysti kokeessa. Myös täyskäännöksiä täytyy hioa: pitemmän seuruun jälkeen ei ollut järin skarppina niissä. Hyvältä kuitenkin näytti videolta jälkikäteen.

 

Sitten liikkeestä seisominen, jota ei olla tehty ikuisuuksiin. Ekalla istui, höh. Kerroin sitten selkeämmin, mitä tulee ja tokalla onnasi. Sitten tehtiin avotokon hyppyä, joka muuten hyvä mutta istuu melkein esteen ohi musta katsoen oikealle. Näitä sitten hinkkailtiin useita kertoja, Soile tuli appariksi palkkaamaan vasemmalta. Tosin ekallakin R hyppäsi takaisin esteen yli eikä kertaakaan muutenkaan meinannut kiertää. Sinänsä siis ei paha, jos/kun ei kerran tuppaa kiertämään, mutta olisi se helpompi koiralle muistaa takaisin päin hyppy, jos se olisi selkeästi esteen takana eikä sivussa. Tunnari, vein oman itse. Intoa oli taas vähän liikaa, mutta varmasti nosti ja toi oman. pari kertaa pyöräytti kapulaa suussaan palauttaessaan. Pihalla vielä lainakapulan nouto, oikein hyvä sellainen. En juuri juossut karkuun, annoin pudottaa kapulan vauhdista.

Lili sai pihalla iltaruuan 2 kg:n kapulan noudosta. Kotipihalla vielä Ramon kanssa leikkisessio, oli oikein hauskaa. Lisäksi tunnari, nätti oli. Ajautui kapuloiden taakse ja löysi vain yhden jarrunampan mutta silti varmasti nosti oman. Palautti mupeltamatta siististi. Hyvä Är!