Su alkoi mun osalta kurssilla, siellä meni ysistä yhteen. Sitten kotiin hetkeksi hengähtämään, minkä jälkeen koirat autoon ja Uusikseen. Tehtiin Ramolle jälki, Simo teki ja ajoi sen myös. Joka askeleella nami, tuuli takaa/sivusta myötäisesti. Ramo oli alussa tosi hektinen, malttoi ottaa kuitakuinkin jokaisen namin, mutta kiire oli. Rauhoittui kuitenkin aika pian ja meni tosi hienosti loppumatkan. Pituus oli ehkä 30-40 m. Askeleet jossain määrin peräjälkeen mutta ei kuitenkaan täysin. Hieno tyttö! Oli mutuen autosta tullessaan ihan jäljelle menossa, siltä se ainakin vaikutti. Uskomatonta, miten nuo oppivat nopeasti ennakoimaan, mitä on tulossa... Jäljen jälkeen Ramolle paukut. Etäisyyttä ehkä 15 m. Ekalla paukulla Ramo katsoi äänen suuntaan syödessään. Ennen ei ole näin tehnyt eli ens kerralla otetaan vähän pidempi matka. Ammuttiin vielä toinen, ei reaktiota.

Ramo autoon ja Lilille paukut. Samoin max. 15 m etäisyyttä, L etsi nameja. Ei mitään reaktiota, ammuttiin kolme kertaa. Sitten Lilille tottista. Ekaksi paikkamakuuta, palkkailin eri pituisista pätkistä. Hyvin meni. Sitten ruutua. Otettiin melko läheltä, ehkä 6 toistoa, hyvin menivät, vaikka yhden kerran kävi katsomassa takatötsän takana ollutta roskaa. Hakeutui tässäkin kuitenkin oikeaan paikkaan. Sitten seuruupätkä, juoksua ja hidasta käyntiä, oikein hyvin meni. Simo tosin sanoi, että takaviistosta näytti, että L olisi vähän poikittanut. Omasta näkövinkkelistä näytti ihan hyvältä, mutta hyvä, että oli kepo mukana :-) Sitten eteenmeno. Lähti ihan hyvin lujaa ja suoraan mutta jossakin vaiheessa kaartoi oikealle Simon ja ruudun suuntaan sitten kuitenkin korjasi taas vasemmalle ja löysi lelun. Otettiin uusiksi, meni paremmin muttei vieläkään musta tarpeeksi suoraan. Tehtiin sitten vika niin, että L näki kun S vei lelun, ja nyt meni suoraan ja lujaa. Täytyy varmaan ottaa helppoja toistoja muutama seuraavissa treeneissä. Lopuksi vielä ruutua uudelleen, meni hyvin. Ja vielä liikkeestä seisomista, ehkä viisi toistoa, menivät aika kivasti, mulla oli vasurissa pallo ja Pysy-käsky samalla kun pallokäsi heilahti. Yhden otin vielä juoksusta, meni hyvin ja jätin yhteen. Lopuksi pari luoksetuloa, ekaksi kunnolla eteen ja siitä palkka, vika läpijuoksulla.

Treenien jälkeen S lähti koirien kanssa vanhemmillaan käymään, kaksoset olivat siellä myös eli hulinaa riitti. Kun kotiutuivat, nappasin Ramon mukaani ja mentiin Purinalle tokoilemaan. Ekaksi kontaktin naksuilua ja leikkimistä, oikein kivasti meni. Istumisen naksuilua, tämäkin meni hyvin, otettiin sekä paikallaan että pienessä liikkeessä ja myös eteenistumisia, joka menee mun mielestä hyvin myös. Välissä taas leikkimistä ja vähän agiesteillä kävelemistä, kerran putken läpi, hyppyesteen läpi myös pariin kertaan. Sitten maahamenon naksuilua. R tarvitsi aluksi vielä sen verran apua, että olin kyykyssä mutta sitten hivuttauduin vähitellen ylemmäs ja lopulta olin pystyssä ja neiti tarjosi hienoja maahanmenoja! Edistyy siis :-)
 
Sitten käytiin vähän kentän laidalla agikoirien läheisyydessä rauhoittumassa. Hienosti neiti malttoi olla ihan rauhassa, vaikka tällä puolella hallia oli aikamoinen meno ja meininki. Sitten vielä käytiin naksuilemassa kontaktia parin muun koirakon läheisyydessä. Muuten meni hyvin, mutta jossakin vaiheessa kun jo peruuttelin kauemmas, R läksi yhtäkkiä toisia kohti ja pääsi melkein perille asti. Ite olin jotenkin ihan hoomoilasena mutta toisen koirakon ohjaaja onneksi hätisti Ramoa poispäin ja se tuli rivakasti kun kutsuin. En osannut tätä yhtään ennakoida ja mietinkin jälkeen päin, että olisiko toisella ohjaajalla ollut jotakin hyvän tuoksuista herkkua, kun Ramo siitä niin kiinnostui… No tiedä häntä, mutta täytyy olla tarkempi jatkossa, vaikka ei tuo muista kovasti kiinnostunut ole.

Käväistiin vielä nopsasti mun vanhemmilla isänpäivähalauksilla ja Ramo kävi puntarilla. Se näytti 11 kg, ajattelin, että olisi voinut olla vähän enemmänkin.

Niin, pikkuneiti on nyt ilmoitettu 2.12. olevaan Kaapelitehtaan pentunäyttelyyn. Jännittää jo nyt, oon mäkin yks pentu itekkin  Täytyy varmaan opettaa pentuselle vähän jotakin seisomisen tapaista siihen mennessä…

Leena