Tänään käytiin koko kööri Uusiksessa lenkillä töiden jälkeen. Kierrettiin peruslenkki ja koirat riehuivat ihan kiitettävästi. Ramo on jo yllättävän nopea, pysyy koko ajan paremmin Lilin kintereillä. Leikkiminen on lähinnä tuota hippaa, välillä Lilillä keittää yli ja se alkaa haukkua ja yrittää rummuttaa pientä. Näissä ollaan puututtu touhuun, lähinnä koska omat korvat ei kestä sitä räkyttämistä. Luoksetuloja otettiin molemmille useita lenkin aikana.

Ampumiset molemmille lenkin jälkeen vuorotellen. Eka Lili. Simo meni ampumaan näköetäisyydelle (Simon askelin mitattuna etäisyys ehkä 30 m). Paikka oli melko avoin mutta metsässä kuitenkin, joitakin puita välissä. Lili etsi nameja keskittyneesti eikä reagoinut. Ramolle samat sävelet, söi ip-ruokaansa ammuttaessa, ei reaktiota. Olisi tietysti aluksi vähän halunnut Simon luokse mutta tajutessaan saavansa ruokaa muu unohtui :-)

Pikkutottikset molemmit lenkin jälkeen. Lilille ruutua, oli paikkamakuussa sen aikaa kun laitoin ruudun + vähän lisää. Paikalliset pikkunappulat oli kuitenkin lähimaastossa, niin en viitsinyt riskeeta paikkamakuuta. (Lili siis kesästä alkaen puhissut/haukkunut kouluikäisiä poikia, ei tajuta, mistä aiheutunut.) Ruutua siten, että kolmisen toistoa alustan kanssa. Sitten ilman yritelmä, eka onnistui, toka ei: L juoksi täysillä ruudun läpi. Ei siis ole tosiaan vielä hiffannut tätä, mitä vähän ihmettelen. Toistoja ollaan kuitenkin tehty viime aikoina aika paljon. Kummallista, että välillä se on tuntunut tajuavan. No, mietitään, josko pitäisi kokeilla jotakin muuta. Tehtiin lopuksi vielä alustan kanssa pari ja vika ilman, onnistui.

Sitten Simo teki Lilin kanssa luoksetulon pysäytyksiä, alle kymmenen toistoa, pari läpijuoksua väliin. Nämä alkavat sujua jo paremmin. Jatketaan harjoituksia :-)

Ramon kanssa leikkimistä alkuun kahdella narupallolla, vähän taisteluleikkiä lopuksi, siitäkin tykkää kovasti ja taistelutahtoa riittää. R on myös leikkiessään tosi nopea. Kahden lelun leikissä en aina ehdi heittää toista lelua, kun se jo on siinä kiinni... Naksuiltiin sitten istumista ja esineeseen tarttumista. Hyvin jaksoi keskittyä, vaikka oltiin ulkona ja Simo puuhasteli auton luona omiaan.

Illalla Simo naksuili Lilin kanssa kaukoja. Nämä alkavat nyt jo sujua aika kivasti, kaikkia asennonvaihdoksia kaikkiin suuntiin treenataan. Seisomisesta istumaan meneminen tuntuu hankalimmalta, aika yllättäen. No, sitä on varmasti treenattu vähiten. Ramon kanssa naksuilivat myös.

***

Nyt on Ramolla mennyt pari yötä ilman pissimisiä, hieno juttu. Työpäivän aikana on viime aikoina tullut yhdet. Edistymistä tässä asiassa kuitenkin ihan selvästi.

Illalla kävin Ramon kanssa kaksin iltalenkin. Pimeällä tyttö on selvästi herkempi kaikille äänille. Meidän lähistöllä joku äijä mölisi toisen kerrostalon pihalla ja Ramo otti siitä pienet pöhinät. Jotka sitten jäi vähän päälle: pöhisi kahdelle koiralle, jotka nähtiin lenkillä. Tää varmaan johtuu siitä, että meillä iltalenkki on yleensä vasta 23 maissa, jolloin ei juuri muihin enää törmää. Täytyy nyt aikaistaa, jotta saadaan pimeällä koiranohitustreeniä. Valosalla ei tuollaista pöhinää ole ainakaan aiemmin esiintynyt.

Kävin muuten vihdoin hakemassa Lastentarvikkeesta haitariportin. Ne on siis kesäkuusta asti olleet loppu, ja nyt sielä soitettiin vihdoin, että niitä oli tullut. Ollaan tähän asti oltu rasittavalla väliaikaisporttirakennelmalla, ootan vaan, että päästään siitä eroon. Simo alkoi uutta asentaa ja huomasi, että siitä oli pieni pala haljennut... Tää on niin tätä. No, soitto liikkeeseen ja nepä olivat taas loppuneet! Voi raivo. No, siellä oli onneksi yksi mallikappale jäljellä, ja varasivat sen meille. Josko se nyt sitten olisi ehjä ja hyvä. Peukut pystyssä ;-)

Kennelyskää on kovasti liikenteessä, täytyy olla varovainen. Huomenna on pentutreenit, täytyy ottaa käsiendesinfiointiainetta mukaan, jos vaan muistan...

Leena