Meidän eka virallinen tokokoe Lauttasaaressa, Pajalahden puistossa. Edellisen illan joukkuekisa teki kyllä hyvää mun hermoille, ei jännittänyt puoliksikaan niin paljon kuin edellisenä iltana.

Lopputulos oli päätä huimaava: 196 pistettä ja luokkavoitto ;-) Tuomari Marja Ala-Nikkola oli kyllä hivenen löysä parissa kohdassa, alla lisää:

Luoksepäästävyys 10 - ei mitään ongelmia
Paikalla makaaminen 10 - tässä oli vähän dramatiikkaa mukana: Lili oli viiden koiran ryhmässä laidassa. Vieressä oli mittelspitz-uros ja sen toisella puolella staffiuros ja sen toisella puolella mittelspitz-narttu. Laitimmaisena oikealla ohjaajista katsottuna bortsutyttö. Ei oltu ohjaajat ehditty montaa sekuntia katsella koiria, kun Lilin naapurikoira karkasi toisen puolen naapurinsa kimppuun. Mukaan ryntäsi vielä mittelspitz-narttu. Tästä kaikesta huolimatta Lili pysyi hienosti, vain hiukkasen kyynärpäät nousivat jossakin vaiheessa. Tuomari antoi sitten luvan meille kahden hyvin käyttäytyneen omistajille palata koirien luo ja vapauttaa ne. Kehuin Liliä vuolaasti ja vapautin. Tuomari sulki hyökänneen mittelin kokeesta, staffi sai jäädä ja toinenkin mitteli ulos paikkamakuusta (muuten sai jatkaa). Uusi paikkamakuuyritys. Liliä ei vaikuttanut lainkaan haitanneen äskeinen välikohtaus. Se pysyi hienosti makuussa ja oli paljon rauhallisempi kuin edellisenä iltana Inkoossa. Pisteitä tosiaan 10, mistä olin tosi ylpeä.

Seuraaminen kytkettynä 10 - tämä meni moitteetta
Seuraaminen vapaana 10 - tässä oli kyllä yksi pieni virhe eli L ei ottanut perusasentoa yhdessä pysähdyksessä; tiukka tuomari ei varmasti olisi antanut kymppiä

Maahanmeno 9,5 - en muista, mistä vähensi puolikkaan
Luoksetulo 9 - ei mennyt ekalla perusasentoon edestä, vaan itse asiassa vasta kolmannella; tästäkin joku tuomari olisi varmasti vähentänyt enemmän

Seisominen 10 - tosi hyvä
Hyppy 10 - tosi hyvä; ei haukkunut!
Kokonaisvaikutus 10

Olin kyllä mahdottoman ylpeä Lilistä ja olen edelleen. Saatiin luokkavoitto eli vähän palkintojakin. Ajattelin kisata kuitenkin alon kolme ykköstulosta eli ei siirrytä saman tien avoon.

EKK:n Linda oli katsomassa ja hän neuvoi samaa mitä edellisen illan kisan jälkeen eli että kannataa alkaa ketjuttaa liikkeitä Lilin kanssa jottei se tympäänny, kun kisoissa ei palkata. Tätä pitää nyt tosiaan alkaa tehdä, kunhan saadaan BH alta pois.

Upea aloitus - tästä on kyllä vaikea enää parantaa :-)

Leena