Tänään esineitä ja viestiä molemmille ja vähän tottista Raralle. Mentiin Luukin hiekkakuopalle esineitä etsimään ensin. Tehtiin ehkä 5 m X 30 m ruutu. Tuuli voimakkaasti vastaan ruudun etureunaan eli tuuli toi hajut esineistä. Ensin Ramona. Laitettiin sille neljä esinettä ruudun puoli välistä takareunalle olevalle alueelle. Esineet: nahkainen puukon tuppi, meikkipussi ja kaksi hanskaa. Ekaksi löysi tupin, mutta ei nostanut. En antanut jatkaa, ennen kuin nosti. Seuraavaksi oli meikkipussi, jossa sama juttu. Näissä kahdessa näytti siltä, että R sai jo hajun seuraavasta esineestä ja olisi halunnut jatkaa matkaa saman tien. Pari vikaa esinettä menivät jo paljon paremmin, R toi melkein suoraan käteen asti.

Ens kerralla: tasan yksi esine kerrallaan, jotta ei tule houkutusta jatkaa suoraan seuraavalle esineelle. Erilaisten esineiden nostaminen kotona jatkuu.

Sitten Lili. L oli aivan täpinöissään, kun Rara oli päässyt hommiin ennen häntä. Jäin tarkoituksella lähistölle Ramonan kanssa, jotta Ramona saisi katsella, kun Lili tekee. R kävikin tosi kuumana, piippaamista ja rynnimistä aika lailla. Intoa ainakin löytyi! Lilillä oli kolme esinettä, omia esineitä, mutta sellaisia, joita sillä ei aiemmin ollut ollut. Eka löytyi hyvin ja L toi vauhdilla. Työskentely oli kuitenkin vähän hassua: intoa oli paljon mutta L otti selvästi häikkää Ramonasta. Jossain vaiheessa tuntui olevan ihan pihalla, vika esine ei meinannut millään löytyä. Simo tekikin sitten vikan kanssa niin, että jätti Lilin odottamaan ja kävi näyttämässä esinettä sen sijaintipaikalla. Ongelmitta sujui tämän jälkeen.

Tehtiin vielä lopuksi Ramonan kanssa niin, että Simo vei sille esineen - R siis näki tämän - ja lähetin. Tosi hyvin meni, R juoksi täysillä esineelle (n. 20 m:n päässä) ja toi sen täysillä mulle käteen! Hieno juttu.

Sitten viestitreenit, Lili ensin juoksemaan. Meitä oli tosi vähän paikalla, Lili juoksi yksin. Lunta vähän maassa, maasto melko vaihteleva ja työläs: vähän soista maastoa välissä, korkeita mättäitä. Hanna lähti tuomariksi, siirryttiin joka lähetyksen jälkeen. Lili juoksi neljä kertaa edestakaisin ja vielä kerran A:lle. Hyvin jaksoi ja intoa oli, odottelut suht hyvin hiljaa. Raralle perusjuoksutukset ehkä 40-50 m:n matka, innolla neitokainen pisteli menemään. Ja lopuksi paukut Ramonalle.

Viestistä mentiin vielä Nooralle ja Iinekselle tottishäiriöksi Luukin parkkikselle. Meinasin ottaa Lilin, mutta kun otin sen autosta, se ontui vasenta etutassua. Otinkin sitten Ramonan. Tuomas oli "henkilöryhmänä" eli naksuilin kontaktia Tuomaksen vieressä. Tosi hyvin meni. Vähän maahanmenoa väliin myös ja leikkimistä.

Kotiin palattua oltiin aivan jäässä ja kiirekin vähän, kun oltiin lähdössä kavereiden kanssa leffaan; ei tajuttu tutkia Lilin jalkaa enempää. Se ei kuitenkaan sitä mitenkään ontunut eikä aristellut. Tänään aamulla Simo sitten huomasi, että vasemmassa etujalassa on iso patti ranteen etupuolella. Melkein sentti kertaa sentti, melko kova, irtonainen. Täytyy mennä sitä näyttämään mahd. pian. Ja meikäläinen tietysti koko päivän aika huolestuneena asiasta :-( Lili ei jalkaa kuitenkaan mitenkään onnu tai arista, leikkii Raran kanssa ihan normaalisti, pattia saa koskea ihan miten vaan.