Tänään Lili ja Simo jälkikokeessa, itse jouduin jäämään kotiin sairastamaan *tähän kaikki mahdolliset kirosanat*...

Simo ja Lili pärjäsivät tosi upeasti, saldona 289 p./300 ja alokasluokan voitto, jippii!! Koe alkoi jäljellä, Kaurasuontien maastoissa. Jälki alkoi vähän jännästi, Lili otti takajäljen (mitä ei ole tehnyt kuin kerran ennen tätä) ja Simo oli hetken vähän pihalla, tästä vähennettiin 8 p (5 p. takajäljestä ja 3 ohjaajan toilailusta). Itse jälki meni kuitenkin hienosti, Lili jäljesti tarkasti ja kaikki kuusi keppiä nousivat. Jäljen pisteet siis 162/170. Jee :-)

Sitten Luukissa esineet. Simo lähetti Lilin oikeasta etukulmasta ja Lili lähti lujaa ja upposi takarajalle. Teki hyvin töitä koko ajan mutta joutui etsimään melko kauan. Esine kuitenkin löytyi, 30 p. Tuomari kehui työskentelyä, totesi koiran tehneen koko ajan töitä, vaikka esineen löytäminen kestikin.

Ja lopuksi tottis, Simo ja Lili parista ekana tekemään hommia. Ja tottiksesta tulikin sitten upeat pisteet, 97 p. Seuruussa ei moittimista, käännöksissä kuulemma kontakti ihan vähän herpaantui, pisteitä ei tuomari tästä vähentänyt, mutta mainitsi kuitenkin, ja hyvä että mainitsi. Lili ei reagoinut seuruussa paukkuihin mitenkään. Liikkeestä istuminen meni hyvin. Liikkeestä maahan ja luoksetulo, tuomari sanoi Simon tehneen vähän tehostetun käskyn kun vilkaisi vähän, että koira varmasti teki oikein.

Noudot menivät kaikki hyvin, mutta edestä perusasentoon siirtyminen jäi parilla kerralla vähän vajaaksi, mistä pistevähennykset. Ja joku piste meni A-noudossa, kun kentän vieressä koira haukahti juuri kun Lili tuli esteeltä alas, ja tämän jälkeen Lili toi kapulan vähän vinoon. Eteenmeno onnistui myös hienosti. Paikkamakuussakaan ei moittimista, mistä oltiin erityisen iloisia, koska paikkamakuu + paukut on ollut Lilille se haastavin juttu. Vähän Lili piippasi, kun Simo jätti sen, mutta hiljeni sitten, eikä ko. ääni varmasti tuomarille asti kuulunut.

Eli UPEETA!! Tästä siis Lilille koulari JK1 :-) Luokan voitosta saatiin iso säkki sapuskaa Lilille ja se tulikin tarpeeseen, kun just olis pitänyt mennä ostamaan neitokaiselle ruokaa :-) Tuomarina oli muuten tänään Jorma Suni.

Mietittiin, että mitä nyt seuraavaksi Lilin jäljen osaltaan. Voipi olla, että syksyllä vasta seuraavan kerran kokeeseen. Paukkuja täytyy vielä treenailla paljon, minkä lisäksi myös nämä "muun elämän" projektit (häät...) vie jonkin verran aikaa tässä parin kuukauden aikana. Ja suurin osa kesäviikonlopuista on jo ainakin osaksi täynnä ohjelmaa, joten kokeelle sopivaa väliä voisi olla vaikea löytää. Ja eihän tässä mikään kiire ole :-) Mutta kattellaan.

Nyt sitten Rampelle enemmän jälkeä myös, se on ollut nyt vähemmällä, pääosin kuitenkin kaksijalkaisten sairastelun vuoksi. Ja Lilille pitää saada varmuutta suorittamiseen, eiliset viimeiset treenit menivät aika penkin alle monessakin mielessä, mutta niitä ei nyt kannata miettiä, kun koe onneksi meni hyvin. Meidän sairastelun vuoksi tuntuu ekstrahienolta, että koe meni niin hyvin, kun ei olla melkein kolmeen viikkoon voitu treenata normaalityyliin.

(Itsellä treenihammasta kolottaa aika lailla, toivottavasti tämä tauti vähitellen helpottaisi. Kummasti tulee roimasti lisämotivaatiota tällaisesta megamenestyksestä :-))