Oittaan raunioradan maastoissa hakuilemassa Ramon kanssa. Maasto aika avonaista, joten näki suht hyvin, miten koira teki hommia. Sää selvästi plussan puolella, pieni tuulenvire mutta aika tyyni.

Ramolle neljä ukkoa (siirtyvät Netta ja Tiina), tarkoitus tehdä kiva joulutreeni, kun tämän jälkeen ei päästä treeneihin ennen parin viikon talvitaukoa. Tiina haukutti Ramon ennen kuin mentiin radalle. Sarjat: aloitus, reilu 20, n. 30? Eka vähän tahmea, muut kaksi oikein hyvät paukutukset. Radalla sitten etukulmiin tosi hyvät suorat pistot. Netalla (eka ukko) kesti hetken aloittaa haukku, mutta irtosi kuitenkin. Tiinalla tuli jo parempi 5-10 sarja.

Kolmas lähetys vasemmalle; pientä laatikkoa haettiin. R upposi taaksepäin ja kävi selvästi tarkistamassa etukulman uudestaan. Ei edennyt radalla, kutsuin pois. Uusi lähetys, nyt teki hienon piston ja eteni ja löysi ukon. Hyvät haukutkin vielä päälle. Vika ei sitten mennyt niin nappiin; Tiina oli eri piilossa kuin missä luultiin hänen olevan. Lopputulos: onnistuin kutsumaan Ramon pois juuri kun se oli ukolla. Ei tajuttu sitä heti, tosin ihmettelin, kun se lähti tulemaan vasta tokalla käskyllä. No eipä ihme, kun oli just löytänyt ukon. Hitto, että harmitti, kun tuli vikalle ukolle tuollainen kämmi mutta eipä mahtanut mitään. Lähetin Ramon uudestaan, ja se tietysti upposi vauhdilla suoraan ukolle. Jäi vähän kauemmas eikä alkanut haukkumaan; tuosta huomaa sen, että R on aika ohjaajaherkkä etenkin kun haukku on otettu metsään vasta vähän aikaa sitten. Tiina oli fiksu ja alkoi palkata melkein heti, kun R tuli paikalle. Tiinalla oli superpalkka (purkkiruokaa ja friba) ja tuosta nyt jäi oletettavasti kuitenkin Ramolle hyvä fiilis, reippaasti leikki Tiinan kanssa frisbeellä eikä näyttänyt mitenkään epävarmalta.

Harmiteltiin tuota kaksijalkaisten kämmiä, koirahan teki hyvin hommia. Tuli nyt sitten sekin todistettua, että mun pitää olla varovainen koiraa kutsuessani: ainakin tässä vaiheessa R on valmis jättämään maalimiehen, jos kutsun. Hyvä tietysti, että on korvat auki ja hallinta siinä mielessä kunnossa. Maalimiestä tietystikään ei saisi jättää, mutta nuori koira jne., joten en tuosta ole huolissani sen enempää tässä vaiheessa.

Treenin jälkeen otettiin raunioilla vielä umppari-ilmaisut haukkuville koirille. Peltiputki oli monelle aika jännä juttu. Ramolle pidettiin kantta reilusti raollaan, koska vähän arkaili aluksi. Kolme haukutusta otettiin, kakkosella ja kolmosella neiti toimi jo reippaammin. Umppareita täytyy kuitenkin koittaa saada alkuvuodesta treenattua enemmän.

Iltapäivällä mentiin sitten koko jengi taas vähän agittamaan Lily'siin. Samoja juttuja tehtiin kuin viikko sitten. Puomi meni molemmilta hyvin, Lilillä on tuhona vauhtia siinä, jos nampat jättää pois. Putki on niin Ramonan suosikki. Kepeissä alkoi sujua paljon paremmin kuin viimeksi, mä sain itse jotenkin langan päästä kiinni ja osasin ohjata selkeämmin.