Karattiin nauttimaan helteistä mökille koirien kera. Lämpötila oli tosiaan koko mökkikeikan n. 25-28 astetta, hiki vaan virtasi. No, ei voi valittaa, kun saattoi käydä järvessä vilvoittelemassa milloin halusi. Automatka mökille (2,5 h) meni hyvin, pariin otteeseen Ramona huusi tylsistymistä, mutta luovutti nopeasti. Ei merkkiäkään huonovointisuudesta.

Lili ja Ramona tulevat loistavasti toimeen. Lili tuntuu suorastaan rakastavan pentua :-) L leikkii tosi nätisti, antaa Ramonan roikkua huulissa ja korvissa ja näykkiä takajalkoja ja ties mitä. Kertaakaan ei ole Lili rähähtänyt eikä edes näyttänyt siltä, että hermot olisi menneet. Ei olla kyllä vielä jätetty koiria täysin keskenänsä eli Simo tai minä ollaan koko ajan läsnä, kun leikkivät.

Ja yhtä leikkimistähän se on aina kun ne samassa tilassa ovat. Ollaan myös tietoisesti rajoitettu leikkimisen määrää eli koirat eivät ole koko ajan samassa tilassa, vaan enemmän erikseen. Ollaan pyritty leikittämään Ramonaa itse mahdollisimman paljon, jotta leimaantuisi meihin niin hyvin kuin mahdollista. Lisäksi leikkimistä on tarpeen rajoittaa jo siksikin, että Ramona ei osaa itse lopettaa leikkimistä, kun sitä väsyttää. Monesti kävi niin, että jossakin vaiheessa nostettiin pentu pois leikkimästä hetkeksi syliin ja sitten kohta takaisin lattialle ja se lösähti saman tien nukkumaan. Mökillä nukuttiin kaikki samassa huoneessa, R häkissä. Aika hyvin meni, ei mennyt pennulta hermot kuin pari kertaa.

Kaulapantaan R on jo tottunut tosi hyvin, ollaan pidetty sitä nyt paljon sillä. Välillä vähän rapsii kaulaansa, mutta ei tunnu panta juuri menoa hidastavan. Käsittelytreenejä ollaan myös otettu, ja sylissä oleminen tuntuu sujuvan jo paremmin. "Luoksetuloa" ollaan treenailtu namipalkalla, joka toimii hyvin. Lähinnä tää on siis ollut nimellä kutsumista; reagoi omaan nimeensä jo aika hyvin.

Mökillä huomasi selvästi, kuinka tutut paikat ovat pennulle selvästi eri kuin vieraat. Mökin pihapiirissä tyttö kaahasi tuhatta ja sataa ja rohkeasti, mutta kauemmas kun mentiin, tahti hidastui selvästi ja pentu tarkkaili paljon enemmän, missä ihminen menee.

Veteenkin koitin Ramonaa houkutella, mutta ei vielä uskaltanut. Mieli teki selvästi kovasti, häntä heilui villinä, mutta ihan ei uskaltanut. Täytyy mennä pian johonkin kivalle rannalle koittamaan uudestaan.

R tuntuu kasvaneen viikossa kovasti. Kati ja Olli piipahtivat illalla meillä ja Katikin totesi Ramonan kasvaneen.

Lilin kanssa koitettiin myös mökillä puuhastella mahdollisimman paljon. Treenailin sen kanssa ison pk-kapulan luovuttamista, aika kivasti menee. Välillä Lilin pää tuntuu kallistuvan vahingossa kapulan painosta, voi pientä koiraa. Ihan arkitottista otettiin myös eli treenattiin lähellä pysymistä ym. pennun läsnäollessa. Aika hienosti Lili tottelee, vaikka pentu riekkuu vieressä. Täytyy katsoa, josko hetkeksi palattaisiin askel taaksepäin tottistreeneissä; veikkaanpa, että lauman koostumuksen muuttuminen kuitenkin on asia, jota Lili vähän työstää, eikä ole ehkä parhaassa terässä. Tai katsotaan seuraavan kerran, kun tokokentälle päästään, että mikä on tilanne. Turha sitä etukäteen on liiaksi miettiä. Joka tapauksessa arkitottikseen tulee nyt panostaa ja palkata kunnolla luoksetuloista ym.

Tosi kivasti on mennyt! En olisi uskonut, että Lili suhtautuisi noin ihanasti pentuun. Toivottavasti homma säilyy näin, vaikka tietysti jossakin vaiheessa Lili saisi sanoa pennulle vähän vastaankin, ettei toisen ego kasva liiaksi :-)

Leena