Turinointia aika lailla jälkikäteen… Elikkäs pe-su 2.-4.5. vietettiin Kiteellä Ramonan kasvattajan Pian luona paimentamassa. Paikalla oli iso joukko Pian kasvatteja ohjaajineen ja muutama muu vahvistus :-) Sää suosi koko viikonlopun, arska paistoi ja oli ainakin parisenkymmentä lämmintä, ihanaa! Tosin koissut olivat sunnuntaina jo aika puhki, mihin vaikutti osaltaan varmasti tuo lämpö.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Rampe pääse Simon kanssa lampaita tapaamaan jo perjantaina. Ihan OK kai sujui ekaksi kerraksi, itse on kyllä surkea arvioimaan, kun on niin totaalisen vihreä tässä lajissa. Lauantaina vaihdettiin ohjaajaa eli mä menin Ramon kanssa lammashakaan. Lauantain eka sessio oli aika kiva näköistä, kun katselin sitä jälkikäteen videolta. Miralle kiitos videoinnista!

 

Piankin mukaan homma toimi aika kivasti. Ramo reagoi ohjaukseen aika hyvin, ei pelännyt lampaita, ei koittanut lähteä niitä jahtaamaan. Taipumuksia on kuulemma selvästi. Itse oli tietysti täysin pihalla touhusta, onneksi sain kulkea lammasaitauksessa Pian käsipuolessa roikkuen, muuten siitä ei olisi tullut mitään :-) Oli tosi tosi opettavaista seurata muiden koirien tekemistä ohjaajineen. Iso harmitus on vaan siinä, että pääsee niin harvoin ko. lajia treenaamaan.

 

Lauantaina Rampe kävi vielä toistamiseen kokeilemassa, ihan ok meni sekin kerta, tosin neidistä näki, että alkoi vähän jo väsyttää. Sunnuntaina ehdittiin vielä ottaa yksi sessio, väsymys näkyi jo tässäkin, R ei jaksanut yhtä hyvin keskittyä kuin lauantaina. Hyvä fiilis kuitenkin jäi paimentamisesta, on se hienoa, kun koira luonnostaan osaa jotakin tuommoista.

 

Lilikin kävi kerran aitauksessa kokeilemassa, josko lampaat olisivat kiinnostaneet. Ja eivät kyllä juuri tällä kertaa kiinnostaneet :-) Neitokainen oikeastaan katseli lampaiden läpi Simoa ja näytti pohtivan, että mitähän me tässä odotellaan, tehtäis nyt jotain. No, Lilillä on lahjoja muissa lajeissa :-)

 

Lili pääsi perjantaina jäljelle. Simo teki Lilille parin sadan metrin jäljen pellolle, vaikea jälki, meni osin kyntöpellollekin. Hyvin toimi, kaikki kepit taisivat nousta.

 

Muutoinkin oli kiva viikonloppu, mukavia ihmisiä ja kivoja koiria ja se ihana sää tosiaan kruunasi kaiken. Sunnuntaina käytiin isolla joukolla vähän lenkillä ja uittamassa niitä koissuja, jotka uimaan uskalsivat. Lili meni pitkään pohdittuaan (lue: haukuttuaan) kepin perässä järveen, Ramokin sinne pulahti, vahingossa tosin. Saa nähdä, tuleeko siitä uimaria.

 

Hansun sivuilla on taas hienoja kuvia viikonlopusta!