Lenkillä otettiin tänään yksi eteenmeno. Oli tarkoitus ottaa pari enemmän, mutta tämä meni niin hyvin, että jätin yhteen suoritukseen. Jätin Lilin huomaamatta ruokapurkin maahan ja käveltiin melko pitkälle (väh. 50 m). En usko, että Lili näki purkkia. Lähti tosi hyvin ja täysillä. Hienoa!

Otettiin myös muutama maahanmeno etäisyydellä. Hyvin meni. Seisomisesta tosin, yksi liikkeestä.

Käytiin ottamassa muutama hyppy ä&i:n takiksella. Este oli nyt yhtä lisäpalkkia vaille täyskorkuinen eli varmaan n. 85-90 cm. Aloitin naksuttamalla eri puolilla estettä olemista n. 5 kertaa. Eka hyppy meni hyvin. Tokassa tulikin kummallisesti sydämentykytyksiä, kun L kolautti itseään vähän esteeseen. Ei ollut kuitenkaan moksiskaan. Jätin palkkaamatta ja hyppyytin nopeesti uusiksi. Nytkin hipaisi estettä, tästä palkkasin. Kaksi viimeistä menivät tosi hyvin. Lili tosin näissä haukahti melkein kaikissa. Ei hyvä, mutta en pystynyt kontrolloimaan sitä, kun enemmän jännitti tuo korkeus. (Palkkana ollut "ohuen ohut kalkkunafilee" taisi maistua...)

Kotona ollaan nyt treenailtu kaukojen maasta istumaan nousemista. Alkaa sujua. L oli vähän aikaa tossa vähän hukassa sen kanssa. Nyt teen selkeesti aina aluksi pari lähellä ja kasvatan sitten etäisyyttä. Etäisyys on vieläkin tosin pieni eli varmaan 1,5 m.

Kotona myös kapulan pitämistä ja nostamista, joka myös menee aika hyvin jo. Eli ollaan saatu siihen varmuutta. Jätän aina palkkaamatta, jos L ottaa kapulan huonosti suuhunsa. L on tainnut jo tajuta tämän eli nostaa maastakin melkein joka kerta nätisti ja kunnon otteella. Tai ote saisi olla mun mielestä kyllä jämäkämpikin, mutta on parempi kuin ennen ja kapula pysyy heilumatta suussa.

Kosketusalustaa ollaan kans treenattu kotona. On tehty nyt niin, että L:n pitää jäädä alustan päälle ja naksu ja palkka tulee vasta siitä. Täytyy tässä nyt kasvattaa etäisyyttä vähitellen kotona ja sitten jossakin vaiheessa voidaan ottaa törpöt mukaan kuvioon.

Leena