Koko kööri tänään hakua Siikajärvellä. Pikkupakkanen aamulla, muutoin kiva puolipilvinen ilma, ilma ei liikkunut yhtään.

 

Ramolle haukutukset (Mervi) ennen radalle menoa. Siellä sitten kolme ukkoa. Pauliina eka vasemmalla etukulmasta vähän eteenpäin. Ei kuitenkaan löytänyt ukkoa, jouduin lähettämään kolme kertaa. Ekalla teki piikkimäisen piston kulmalle mutta ei edennyt. Tokalla kävi jossain todella pitkällä, sain huudella monta kertaa ennen kuin palaili. Kolmannelle laitoin suoraan piilon kohdalta, nyt löysi vihdoin. Omituinen juttu. Tuo puoli oli muillekin koirille haastavampi, mitä lie hirven jälkiä tms., en tiedä. Oikealle hyvä pisto ja pieni laatikko, jossa vieras ukko eli Petra. Sitten vielä Pauliina toistamiseen vasemmalla, tänne suora pisto. Etsi taas vähän pidempään.

 

Pitemmät haukut tänään kaikilla (30–60). Hyvin aloitti ilmaisut, tokalla ja kolmannella pätkäisi pari kertaa, kun kuunteli mun lähestymistä. Ihan OK treeni, jotenkin R oli vähän hassu. Tuo pitkä katoaminen oli omituinen, missä lie asti käynyt. Jos on tuoreet elukan jäljet olleet, niin en ihmettele, jos on lähtenyt niiden perään.

 

Lilille kolme ukkoa. Ensin Kati peräänlähtönä. Kuumui kovin ja räkytti Katin perään minkä kerkesi. Vähän oli silmillään ehkä etsinyt (hyppi ja pomppi antilooppityyliin).

 

Sitten Petra ja Pauliina olivat hajunhakuina piiloissa. Petralle löysi hyvin nokka selvästi ilmassa, Simo päästi koiran etenemään heti, kun oli hajulla. Reippaasti meni ukolle ja söi eväänsä. Sitten Pauliina toisella puolella. Kävivät hakemassa hajua ja Simo toi koiraa vähän keskilinjalle ja lähetti. Ei kuitenkaan löytänyt Pauliinaa heti vaan koikkelehti hieman ympäriinsä. Saattoi osin jäljestääkin vaikka P oli kiertänyt piiloon takakautta.