Treenattiin viestiä molempina päivinä viikonloppuna. Lauantaina Uusiksessa. Matka oli mun 350 askelta eli oliskohan joku n. 200 m. Tällä kertaa mä siis kävelin Lilin kanssa kauemmalle pisteelle ja Simo jäi. Vähän soista maastoa, mutta oli pakkasta, joten ei vetistä. Korkeaa varvikkoa, yksi ojan ylitys ja yksi polun ylitys. L juoksi kolme kertaa edestakaisin. Olis voinut mun päässä paremminkin mennä. Ekalla lähetyksellä lähti hyvin. Tokalla ei: L pyrähti muutaman metrin päähän, mutta jäi siihen ihmettelemään ja syömään lunta. Kutsuin sen takaisin ja tuli heti kiltisti. Tässä kyllä mun moka: olis pitänyt koittaa lähettää se suoraan uudestaan eli ei kutsua luokse. Kolmannella lähetyksellä L lähti kovaa - suoraan väärään suuntaan eli kohti sen lelua, jonka se oli jättänyt pari metriä lähetyspisteen taakse. Sitten se laukkasi muutaman metrin Simon suuntaan lelu suussaan ja jäi siihen... No, kutsuin sen luokse ja se jopa tuli heti lelunsa kanssa. Uusi lähetys, lelu visusti piilossa. Nyt lähti hyvin.

Otin myös aikaa usealla välillä, että kauanko Lilillä meni juostessa. Aika hyvin aika pysyi samana eli L ei tainnut ehtiä väsyä, kun ei aika pidentynyt. Pidin Liliä ekalla kerralla odottamassa varmaan 20 s ja molemmilla seuraavilla 30 s. Pysyi aika hyvin hiljaa.

Eilinen viesti meni paremmin lähetysten suhteen. Maasto oli vähän kumpuilevaa mäntymetsää. Lunta n. 2-8 cm. Parin polun ylitystä, muuten ei erikoista. Etäisyys n. 150 m. Lili juoksi neljä kertaa edestakaisin. Joka kerta lähti innolla, eikä epäröinyt. Pysyi myös aika hiljaa, ja juoksi innolla loppuun asti. Vähän alkasi piippaamaan, kun kuuli Simon puheen radiopuhelimesta. Täytyy koittaa välttää paljoa puhumista siinä, kun L odottaa paikallaan.

Ehkä kantsii jatkossa, kun matka on pidempi, ladata Liliä vähän eli muistuttaa, että Simon luo oltaisiin menossa. Jos tuolla saisi karsittua tuommoiset lauantaiset lähtöongelmat.

Otettiin la lenkin jälkeen pari eteenmenoa, menivät hyvin. Yksi namipalkka ja kaksi lelupalkkaa. Käytiin myös hyppyyttämässä Liliä pari kertaa ä&i:n pihalla. Peruseste + 3 lisäpalkkia, hyvin meni. Täytyy mitata sen joku päivä, että kuinka korkea se on. Atte ja isovanhemmat kattelivat ikkunasta meidän hyppysuorituksia ja saatiin aplodit ;-) Aten päivän kohokohta kuulemma.

Kotitreeniä: kapulan pitoa, liikkeestä seisomaan jäämistä, perusasentoon siirtymistä, temppuja. Kapulan pitoon on mielestäni tullut pikkuhiljaa varmuutta eli L ei sitä juurikaan enää pureskele. Hyvä homma! Liikkeestä seisomaan jääminen sujuu myös kotioloissa jo hyvin. Eilen tuli tosi nopeita pysähdyksiä useita peräjälkeen. Perusasentoa kanssa viilattu; aika hyvin tämäkin mielestäni on hallussa. Tempuista on tehty nyt erityisesti köllimistä (selällään) ja tuolille hyppäämistä.

Simo on treenaillut kotona takaperin kävelyä. L oppi sen tosi nopsasti. Myös maasta seisomaan nousua ovat treenanneet.

Leena