Mökillä vietettiin sitten heti loman alkaisiksi viikon päivät. Vitsit, että oli ihanaa! Lomailtiin kyllä oikein sanan varsinaisessa merkityksessä; säätkin suosivat eli koko viikon oli hellettä. Morsmaikku sai siis vähän väriä nahkaansa ;-)

Mitään kovin ihmeellistä ei koirien kanssa puuhailtu. Uitettiin niitä kyllä paljon. Ramona tykkää uimisesta ihan eri tavalla kuin Lili. R on tosi varman oloinen vedessä ja nauttii selvästi. Tulee uimaan meidän kanssa ilman leluja ja mun vanhempienkin kanssa kävi pariin otteeseen. Selvästi R on sitä mieltä, että jos joku menee veteen, niin hänenkin on päästävä. Meillä on pari kelluvaa uintilelua ja R käy niistä tosi kuumana. Näpit on totaalisesti vaarassa, kun neiti Haluaa lelut itselleen Nopeasti. Lilikin ui, mutta on epävarmempi vedessä ja haluaa säännöllisesti käydä ravistamassa vedet turkista rannalla. Hakee kyllä Lilikin mielellään leluja, mutta ei tule uimisen ilosta uimaan.

Koirat saivat olla koko viikon käytännössä aamusta iltaan ulkona, mistä nauttivat täysin rinnoin. Oppivat myös vahtimaan meidän mökin pihaa ihan huolella. Yhdessä vaiheessa vahtiminen meni niin pitkälle, että kun meistä tutuista joku tuli pihaan, niin piti räkyttää. No, alettiin sitten viskata kuupallinen vettä niskaan vahdeille. Tää tepsi tosi hyvin ja vahtiminen väheni selvästi :-)

Käytiin viikon aikana myös kahteen otteeseen "tyttöporukalla" juoksemassa eli mä, mun äippä ja koirat. Ihan jees meni, käytiin heti aamusta, kun päivällä olis ollut koirille liian kuuma juosta.

Paukuteltiin varmaan ainakin joka toinen päivä koirille. Iltasapuskalla tms.

***

Kahtena päivänä saatiin sentään vähän treenattuakin. Eka käytiin ottamassa esineet. Ruutu ehkä 15 m leveä ja syvempi k. 50 m. Ramo eka. Valmis esine, R tiesi heti, mitä oltiin tekemässä. Upposi hyvin ja löysi nopeasti esineen, joka oli pieni musta nahkainen kampakotelo. Ei meidän hajua esineessä, mun vanhempien kylläkin. R otti esineen suuhunsa mutta näytti siltä, että se meinasi jatkaa matkaa esine suussaan. Huusin kehut ja R toi esineen. Toinen esine oli muovinen kampa, meni kutakuinkin samalla tavalla kuin eka. Eli: löytää hyvin ja ottaa esineen suuhunsa mutta jatkaisi etsimistä tms. Hmm.

Lili: Takaesineet samoissa paikoissa kuin Ramon. Lisäksi kaksi keskellä reunoissa (hikinauha ja työhanska). Löysi ja toi takaesineet nopeasti. Upposi kolmatta esinettä etsimään taas taakse ja etsi siellä aikansa, sitten lähti tulemaan takaisin päin ja bongasi hikinauhan. Ja toi hienosti.

Parin päivän päästä tästä esineet ja jäljet molemmille. Eka esineet. Ruutu n. 10 X 40 m. Ramo: vierashajuinen juureharja esineenä takakulmassa. Löysi esineen suht nopeesti, otti suuhunsa ja katsoi muhun päin paikallaan. Kehaisin ja R lähti tuomaan. Toinen ei yhtä syvällä, pieni lippis. Joutui etsimään kauemmin, kutsuin kerran takaisin. Tokalla lähetyksellä löysi ja toi hyvin.

Lili: valmiina keskellä reunoissa kaksi esinettä, juuresharja ja muovinen saippuakotelo. Upposi takaosaan ja etsi kauan. Simo kutsui takaisin ja lähetti uudestaan, nyt L löysi juuresharjan. Kotelo oli vaikea, Simo joutui lähettämään useamman kerran ja siltikin L löysi esineen vasta avun kanssa.

Jäljet. Ramolle n. 200 m, neljä keppiä. Kepit 2 ja 3 löytyivät hyvin. Ekalla merkkasi kepin ja etsi sitä aika kauan, olisi saattanut antaa periksi mutta en antanut ja löysi. Vikalla kepille ajeli ihan ohi, oli kyllä hankala kohta, koska maasto vaihtui juuri ennen keppiä.

Lili: "kunnon jälki", 1100 m pitkä (gepsi mukana). Ohjaajan näkökulmasta vaikea maasto, mutta koiralle ei näköjään. Osin vähän suomaista, osin tiheää kuusikkoa, osin vanhaa hakkuuaukeaa, jossa tiheää koivikkoa ja pitkää heinää, lopuksi ensin risukkopohjainen metsäpätkä, hankala savipelto ja ihan lopuksi helppometsäpätkä. Jälki n. 2 h vanha. Keppejä 7 kpl, kaikki löytyivät. Keskimatkalla hakkuuaukealla vaikutti ottavat harhan. Simo käski uudelleen "Jälki" ja neiti kurvaisi takaisin oikeaan suuntaan ja juoksi oikealle jäljelle ja jatkoi hommia! Hmmm…. Jäljen lopussa olleessan savipellolla L myös otti harhan ja jäljestys oli selvästi vaikeaa. Ei ihme: kuivaa, auringon paahtamaa savipeltoa. Löysi kuitenkin hetken harhailtuaan oikean jäljen ja loppupätkä meni hyvin.

Mutta hienoa työtä Lilitä. Vaikka kello oli seiskan, kasin pintaan illalla, oli aika lämmin ja maasto aika kuiva. Hienosti L kuitenkin jaksoi ja tosiaan kaikki kepit nousivat varman oloisesti.

***

Ihana mökkiloma siis :-) Sai kyllä totaalisesti relattua ja vähän sentään puuhailtua jotakin koirien kanssa. Ja ne kyllä niiiiin nauttivat olostaan, että sitä oli kiva katsella.