Oltiin pe-su reissussa. Tarkoitus oli mennä hiihtämään, mutta murtsikkaa ei sitten säiden vuoksi viitsitty lähteä koittamaan. Ellivuoren laskettelukeskuksessa kuitenkin käytiin eli laskemassa pitkästä aikaa. Oli kivaa ;-)

Viikonloppu oli varmaan Lilille aika rankka. Mukana oli nimittäin Simon siskon reilun vuoden ikäiset kaksostytöt, jotka häärivät pitkin kämppää ja pitivät Lilin mielestä outoja ääniä. Pääasiassa L käyttäytyi tosi hyvin. Häntä heiluen kuljeskeli tyttöjen seassa ja pusutteli. Taisi olla tosin vähän epävarma, mutta ei kertaakaan käyttäytynyt muuten kuin hyväntahtoisesti. Tosi kiva, että sitä voi aika rauhassa pitää tyttöjen kanssa ilman, että täytyy silmä kovana vahtia koko aikaa. Ulkonakin L totteli tosi hyvin ja pidettiin sitä pääasiassa vapaana.

Tehtiin sekä la että su viestitreeni. Maasto oli aika haastava: isohkoja kiviä, epätasaista, märkää nuoskalunta n. 10-15 cm. La treenissä etäisyyttä oli varmaan 150 m. Eka lähetys mun luo ja takaisin Simolle meni tosi hyvin. Oon nyt omassa päässäni syöttänyt Lilille vähän nameja, jotta se pysyy hiljaa. Ja niillä se pysyykin. Toinen lähetys Simon päästä ei onnistunut: Simo siirtyi kaummas, reitti kulki polun poikki ja polun lähellä oli ihmisiä, joille L pysähtyi haukkumaan. Simo vihelsi pilliin ja Lili totteli hienosti. Simo tuli takaisin lähemmäs mua ja lähetti uudestaan. Nyt onnistui hyvin ja lähetin vielä takaisin. Jätettiin siis tarkoituksella tähän. Jatkossa täytyy kimppatreenissä pyytää ihmisiä menemään häiriöksi reitin varrelle.

Su treeni oli tosi hyvä. Maasto oli ehkä hieman helpompi eli reitillä ei ollut niin paljon kivikkoa. Muuten samat olosuhteet. Juoksutettiin Liliä neljä kertaa edestakaisin. Etäisyys oli varmaan 100-250 m eli Simo kasvatti matkaa joka kerralla. Mun päässä kaikki meni hyvin. Annoin Lilille taas nameja, jotta pysyisi hiljaa, ja pysyihän se - varmaan jopa 30 s. Simon päässä muut paitsi yksi lähetys menivät hyvin. Tällä yhdellä epäonnistuneella L pysähtyi jollekin kauriin tms. läjälle pari kertaa ihan Simon lähellä ja jäi sitten katselemaan ja ihmettelemään Simoa tuijotellen. S antoi uuden käskyn Viesti, jolloin L lähti matkaan. No, hyvä näin. Niitä eläinten läjiä siellä on väkisinkin kokeessakin joskus, joten ei mahda mitään. Lilin juoksureitillä oli kyllä ainakin pari läjää, eikä niissä ollut merkkejä siitä, että L olisi pysähtynyt niitä napostelemaan.

Ellivuoren metsissä oli tosi paljon kauriin tms. jälkiä ja läjiä. L oli perjantaina metsälenkillä niistä tosi kiinnostunut ja lähti kerran jäljestämään oikein tosissaan. Ei tullut ekalla luoksekutsulla. Mentiin Simon kanssa piiloon ja huudettiin uudelleen. Eka ei kuulunut mitään, mutta sitten alkoi ryske käydä ja sieltä se ryntäsi metsästä. Ei oo koskaan aiemmin eläimen jälki kiinnostanut Liliä noin paljon - oli varmaan tuore.

Leena