Tokontynkää Rampen kanssa maanantaina ja tänään. Ma kotipihaa vastapäisen firman parkkiksella, miksiköhän en oo tässä juuri aiemmin tajunnut touhuta..? Perussettiä: liikkeestä jääviä (varmuutta tekemiseen ja malttamista paikoillaan), luoksetulon stoppeja, kaukoja. Ei ihmeempää mainittavaa missään, kivaa oli. Simo ja Lili tahollaan myös tottista.

 

Tänään lenkillä ekaa kertaa sitten syksyn tarkkuusruutu Ärrälle. Koira näki, kun tallasin ja laitoin kolme esinettä ruutuun. Oli aivan liekessä hommasta ja pelitti tosi hyvin. Pari kertaa ajautui ruudun ulkopuolelle mutta tarkisti tosi nopeasti takaisin ja nenä toimi. Eka esine (muovinen rokotusmerkki) löytyi enint. 10 s:ssa, toka (puinen avaimenperä) samoin. Kolmatta etsi ehkä tuplasti tämän mutta hienosti löysi. Vika esine oli 5 sentin kolikko, noin pientä ei ole meillä tainnut ennen ollakaan. Pudotti sen luovuttaessaan, annoin etsiä uudestaan, löysi nopeasti ja tällä kertaa esine löysi käteen asti. Loisto rekku!

 

Samoin kolme pudotettua esinettä (hanska, taaskin normiesine eli tossu oli kotona…). Joka kerta näki kun esine jäi, treenattiin mettäseuruuta (”mukana”), tämäkin on alkanut sujua selvästi paremmin. Kaikilla kerroilla löysi esineen ekalla ja palautti vauhdilla. Palloleikkiä palkaksi ja kivaa oli taas.

 

Sitten Vermossa tottista (muut tekivät Talissa, juoksun takia pidin R:n vielä sieltä pois). Riikka teki juoksutarkistuksen (meni hyvin), sen jälkeen vähän perusasentoja ja seuruuta. Kovin oli pieni koira into piukkana. Sitten tehtiin nopea kaukomuistutus ja kaukot kisamaisesti siten, että Riikka heilui koiran takana. Ei ottanut Riikasta häikkää. Vika i->m tarvitsi kaksi käskyä jostain ihmeen syystä, muuten oikein hyvä. Sitten käskytetty nouto. Muuten olin tyytyväinen, mutta luovutusasento piirun vino, samoin selvemmin vino vika perusasento. Kapulan luovutuksen jälkeinen pa on usein vino, höh. Nämä nyt tehotreeniin.

 

Ja sitten vielä luoksetulon stoppeja siten, että Riikka toisti ”Käskyä” koiran pysähdyttyä. Ei reagoinut käskytyksiin. Nyt malttoi odottaa seisomisessa paremmin, mutta pariin kertaan steppasi paikallaan pienesti. Takapalkalla vika, joka oli bueno (tosin vauhti aina takapalkasti hieman kärsii). Lopuksi eteenmeno. Taija oli vienyt lelun, R taisi tajuta tämän viennin. Virityksestä oli heti lähdössä ja pieni ääni tuli mukaan. Seuruutin poispäin lelusta, mikä auttoi, sitten muutama seuruuaskel lelua kohti ja käsky. Täpöllä lelulle, ei maahanmenoa. Sitä vois kokeilla taas jossakin vaiheessa. Ennen kotiin lähtöä Taija haukutti R:n. Sarjat ehkä 30, 55, suora palkka, 45, 15. No problemos.

 

Juoksupervoilu on vähentynyt tällä viikolla huomattavasti. Kumpikaan ei enää tiputtele, toiset koirat kiinnostaa vähän vähemmän. Tänään Rampea liehittelemään karkasi Vermon parkkiksella dalmisuros, joka olisi varmaan saanut neitokaiselta turpaan, jos olisi uskaltautunut riittävän lähelle.