Kotona ollaan nyt pari päivää treenattu oikeaa otetta kapulasta ja samalla kapulan pitämistä eri pituisia aikoja. Alkaa sujua jo paremmin eli L ei pureksi kapulaa suussaan tai korjaa sen asentoa. Pidän aina aluksi parin toiston verran kevyesti kiinni Lilin kuonosta, jotta se muistaa, että idea on olla pureksimatta. Tänään otettiin jo pätkiä liikkumista kapula suussa ja hyvin meni. Lili tuntuu vaan tässäkin treenissä olevan välillä niin innoissaan, ettei malta ottaa kapulaa rauhassa suuhunsa. Näissä tilanteissa olen vain ottanut kapulan pois sen suusta ja jättänyt palkkaamatta ja ottanut uudestaan, kunnes se ottaa kapulan rauhallisesti.

Käytiin treenaamassa hyppyä ä&i:n takapihalla. Ensi juoksin Lilin rinnalla muutaman hypyn. Sitten lähetin sen hyppyyn seuraamatta itse rinnalla. Pienehkö käsimerkki esteen suuntaan ja käsky Hyppy! Hyvin menee, tosin L tuntuu välillä yrittävän kääntyä mua kohti jo ilmassa. Nyt on vaan tehtävää siinä, että se tajuaa jäädä toiselle puolelle odottamaan palkkaa. Tein muutaman kerran niin, että heitin namin esteen toiselle puolelle odottamaan. Tässä vaan on se riski, että se alkaa nuuskimaan ja etsimään palkkaa toiselta puolelta. Sikäli on varmaan parempi kipaista aina itse palkkaamaan se esteen toiselle puolelle.

Liikkeestä seisomaan jäämistä (Pysy-käsky) on otettu myös eilen ja tänään kotona. Kotona menee jo hyvin. Sekä niin että L tulee sivulla ja jää siitä että siten, että se tulee kohti ja jää siitä. Melko nopsa on seisomaan jääminen, vaikka tekemistä on tietysti vielä.

Leena