Täytyy varmaan luovuttaa säännöllisen tottistreenin osalta tänä vuonna. Tällä viikolla oli taas kahdet pikkujoulut ja sitten parina päivänä ei muuten vaan ehtinyt/kiireen keskellä jaksanut. Ei ole motivaatiota treenata, jos ehtii päivän siellä toisen täällä. Mutta tauko tekee varmaan hyvää, ensi vuonna sitten taas uusin voimin.

 

Juostu on sentään taas, kolmesti jälleen tällä viikolla. Hyvin pelittää, kunto on selvästi kasvanut ja pääosin juokseminen on kivaa. Ei ole flunssatkaan iskeneet *kopkop*, vastustuskyky varmaan sen verran paremmassa kuosissa.

 

Tänään käytiin Ramon kanssa hakuilemassa Velskolassa uudessa paikassa. Rata oli vähän normia haastavampi. Keskilinjana oli metsätie, josta vasuriin nousi mäki ja oikealla oli tasaisempi, mutta vetinen ja risukkoinen maasto. Lämpötila oli nollan tienoilla, ihan tyyntä.

 

Ramolle vika treeni ennen talvitaukoa. Marjo haukutti ennen radalle menoa, hyvin haukkui suht pitkät pätkät. Ennen varsinaista treeniä Kati, Reine ja Mervi ”Shana-treenissä” ukkoina. Ärrä oli suorastaan röyhkeä eikä ollut kiire mun luokse ukoilta.

 

Kolme ukkoa. Eka oikealle, jossa Maria piilossa etukulmassa. Eka pisto oli vajaa, kävi puoli välissä olevalla ojalla ja palasi. Vilkaisi jo lähetyksellä keskilinjalle kerran pari eli keskilinjan ihmiset häiritsivät: R oli selvästi vähän hoomoilasena, kun äsken sai keskilinjatyypeiltä namppaa ja nyt sitä pitäisi lähteä hakemaan metsästä asti…

 

Sitten vasempaan, jossa samoin eka pisto oli vajaa. Kuikuli keskilinjan ihmisiä ja oli vähän pihalla. Toinen lähetys oli parempi, mutta upposi vähän viistosti eteenpäin. Eteni radan suuntaisesti (mikä tietysti hyvä), ja kutsuin pois. Uusi lähetys, hyvin vauhtia ja nyt löytyi ukkokin (Petra?). Siellä suora palkka. Vika taas oikealle, jossa Maria siirtyneenä. Lähti vähän varovaisemmin ja kävi tarkistamassa etukulman (toka piilo aika lähellä etukulmaa), sitten löysi Marian. Hyvät pitkät ilmaisut Marialla molemmilla kerroilla.

 

Eli: tauon jälkeen eri ukot joka piilolla, koska siirtyvästä jää hajuvana, jota näytti ainakin nyt käyttävän hyväksi. Ja Shana-treeni autoilla eli selvästi erillään radasta ja varsinaisesta treenistä.

 

Hakuilun jälkeen reippailua Velskolan maastoissa ja sitten hallille. Paikalla Päivi ja me. Perusjuttuja: perusasentoja ja lyhyitä seuraamisia, joku pidempikin. Liikkeestä seisomista, joka alkaa olla suht varma jo. Maahanmenot tänään OK, mutta nopeampiakin on nähty. Hyppyytin pari kertaa vajaan metrisen (80–90 cm) esteellä. Suu tyhjänä sujui hyvin, mutta selvästi R ei keskity tarpeeksi, kun pitäisi palata esteen yli patukka tms. suussa. Kolautti kerran suht pahasti mutta ei jäänyt traumoja. Täytyy nyt muistaa treenata nimenomaan niitä paluuhyppyjä ”jotain” suussa.

 

Paikkamakuu tokotyyliin Päivin Jipon (?) kanssa. Olin piilossa oven takana, kurkin muutaman kerran. Hyvin makasi, tosin kerran vaihtoi lonkalle (ei puuttunut) ja oli vähän epävarman näköinen kun palasin. Avon kaukot tehtiin myös, takapalkalla. Teki oikein ja pysyi paikallaan, mutta istumaan nousut oli vähän vajaita. Palkkasin niistä kuitenkin, koska teki oikein. Kerran nouto hallista lainatulla kapulalla, suht OK, mutta palautus olisi saanut olla piirun nopeampi. En tiedä, onko tuo hallin alusta haastava vai mikä, kun nyt ja viime kerralla ollut vaikeaa tämä. Sitten vielä tokohyppyä. Ensin meinasi varmana asiastaan seistä, joten treenattiin sitten lähinnä sitä esteen toisella puolella istumista. Pari luoksetuloa loppuun, eka oli vähän varovainen, ja tokalla kirmasin karkuun ja saatiin vauhtia.