Joulu meni syödessä ja levätessä, kirjoja lukiessa ja nukkuessa. Aika ihanaa kiireisen syksyn jälkeen. Koirat saivat paketteja ja olivat sitten sitä mieltä, että kaikki paketit olisivat olleet heidän. Tunkivat siis nokkansa kaikkiin paketteihin. Kinkkua ja muita herkkujakin tietty saivat.

 

Perjantaina sitten vähän tehtiinkin jotain. Treffattiin Mari & Geri Äijänsuolla, kiitos taas reippaasta lenkkiseurasta! Lenkin lopuksi haukutettiin Rara, sarjat ehkä 10, 25, 35, 5. Tosi hyvin haukkui.

 

Lenkin jälkeen menin vielä omien koirien kera treenaamaan. Lili eka hommiin. Kiva treeni! Aluksi L piti vähän ääntä, ei kovin paljoa kuitenkaan ja ääntely väheni alun jälkeen selvästi. Ehkä tästä vielä jotakin tulee...

 

Eka ruutua, joka oli valmiina paikallaan. Ensin oli vähän hakemista mutta sitten saatiin pari onnistunutta. Sitten merkin kautta. Kun tehtiin niin päin, että ruutu musta katsoen vasurissa, meni hyvin merkin kautta, mutta toiselta puolelta oli selvästi vaikeampi. Täytyy siis ottaa noita enemmän (= koira lähtee merkiltä ohjaajasta katsoen oikealle ruutuun). Vähän seuruuta, askelia, liikkeestä seisomista. Seuruussa ääntä tuli muita hommia enemmän, muuten hyvänoloista tekemistä.

 

Muutama kapulan luovutus vinosta, aika jees meni. Luoksetulon pysäytystä seisomaan. Tein vähän kokeiluja ja totesin, että parhaiten vauhti pysyy tarpeeksi alhaisena ja pyssäys nopeana, kun on namitakapalkka. Näitä tehtiin joitakin toistoja ja pyssäykset mielestäni aika nopeita.

 

Ramon kanssa tehtiin myös ruutua ja merkkiä. Oikein hyvin menivät molemmat. Täytyy nyt vaan jostakin taikoa ruutua varten nauhat, niitä ei oo tullut aiemmin hankkineeksi ja nyt olisi korkea aika ottaa nekin mukaan. Sitten hinkkailtiin taas vähän perusasentoja ja oikealle käännöksiä. Näitä täytyisi tehdä vielä runsaasti, vaikka kyllä tässä edistystä on tapahtunut.

 

Muutama kapulan luovutus ja tuonti, tosi jees! Tein vikan kokonaisena noutoliikkeenä, paitsi että vein kapulan, en heittänyt. Oikein hyvin meni, vauhtia oli hyvin ja luovutus tosi rivakka ja suora ja tiivis. Hyvä penska! Lopuksi vielä kilpaa patukalle, vauhtia oli.

 

Liikkeestä seisomisia ja luoksetulon pyssäystä seisomaan. Liikkeestä seisomiset oikein ripeitä, luoksetulon pyssäyksessä vielä vähän hakemista mutta ihan OK.

 

Luoksetuloa. Ensin pari eteentuloa ihan läheltä, sitten hyvällä välimatkalla eteen asti ja viimeinen vapautus suoraan vauhdista pallolle. Aika tyytyväinen olin tähänkin.

 

Viikonloppuna olikin sitten ihana ilma – ja meikäläinen flunssassa sohvalla :-( Olis tehnyt kauheesti mieli treenaamaan, kun pe oli niin kiva treenata. Mutta olin ihan puhki ja nukuin koko päivän sekä la että su, Simppa lenkitti koirat, mitään ihmeellistä eivät puuhanneet. Meillä on jo viikonlopun aikana paukkunut jonkin verran, tulee taas varmaan joku maailmansotatyylinen mekastus keskiviikkona. Hohhoijaa. Täyskielto raketeille, sanon minä.

 

Simppa naksuttaa sinnikkäästi Lilille etutassuilla seisomista ja Raralle oravaa. Lili osaa jo seinää vasten nousta aika jyrkästi etutassujen varaan, mutta siitä eteenpäin pääseminen tuntuu vaikealta. Eli siis se, miten koiran saisi tajuamaan olemaan ottamatta tukea seinästä. Rara edistyy hitaasti mutta varmasti ja on aika pian varmaan oikein nätti orava :-) Itse aloittelin kaukoja taas molemmille, mutta tauti vei voimat, enkä sitten sitäkään jaksanut, aargh. Jatketaan taas, kun voimat antaa myöden.