Tehtiin vanhoja tuttuja, lisäksi uutena pussi. Pussissa ei oikeestaan mitään ongelmia, lopuksi mentiin jo täyspitkä pussi silleen, että se oli sulki. A-esteellä saatiin myös opastusta. Treenailtiin L:n kanssa A:lla Ota-käskyllä kontaktia, treenien lopuksi alkoi ehkä vähän hiffata paremmin. Sama Ota meillä on puomilla. Keppejä tehtiin taas, ite sähellän tässä kuin mikäkin apina. Voi koiraparkaa. No, ehkä se joskus alkaa sujua. Aidalla kouluttaja kehoitti treenaamaan myös sitä, että lähetän Lilin hyppäämään siten, että se kiertää esteen ohi ja hyppää ikään kuin mua kohti. Näitä kokeiltiin muutama lopuksi.

Treenien lopuksi tehtiin pienoinen rata. Siinä ensin kaksi aitaa, sitten puomi, aita, A ja lopuksi putki. Ihan jees meni kai, kouluttaja tosin sanoi, että tehtiin ainakin yksi takaaleikkaus, joita ehkä kannattaa välttää. Ihan hyvä, että tuli tuommoinen tehtyä - tuli ainakin konkreettisesti esiin se, että ennen rataa pitää miettiä ohjaamista ihan tosissaan eli sitä, miltä puolelta ohjaa jne.

***

Ostin tänään Raraa varten pienen noutokapulan, sitä pitäisi alkaa hissuksiin treenailla. Illalla jo näytin sitä R:lle. Lili tuli siihen tunkemaan, että "anna mä näytän, mikä juttu tää on" ja R seurasi kiinnostuneena vieressä. Aukaisi jo vähän suuta kapulalla, mistä tietysti isot kehut. Simppa puolestaan otti kotona ex tempore tarkkuusetsintätreeniä molempien kanssa - oli laittamassa pyykkiä koneeseen, kun farkkujen taskusta levähti kasa kolikoita lattialle. Lili osaa nämä sievästi nostaa ja tuoda, R yritti intona vieressä myös, onnistuikin pari kertaa :-)

Iltaruuan yhteydessä ollaan otettu nyt jonkin aikaa jälkikeppitreeniä molemmille. Lilillä siis ideana se, että saadaan kepin ilmaisu vaihdettua maahanmenoon. Tähän astihan se on ilmaissut ottamalla kepin suuhun. Raralla ideana sama eli se, että keppi = maahanmeno. Raralla myös otettu ruokailun yhteydessä maahamenossa "paikkamakuun" alkeita eli pidetty sitä hetken pidempään makuussa ja sitten vasta vapautettu syömään. Menee hyvin.