Tottista BAT-hallissa. Eka otettiin kapulaa eli ensin L otti kapulan kädestä ja luovutti Kiitos-sanasta. Hyvin meni. Edellytin, että se otti kapulan kunnolla suuhun eikä pureskellut. Ei ongelmia, mutta pari kertaa meinasi kuumua. Tällaisessa tilanteessa en antanut kapulaa sille, vaan odotin, että se hiljeni/rauhoittui. Otin myös kapulan maasta nostamista, sekin sujui hyvin. Pari kertaa se yritti tuoda kapulan mulle niin, että se oli huonosti sen suussa. Näistä en palkannut, vaan otin kapulan ripesti L:ltä pois ja laitoin uudestaan maahan. Lopuksi otin muutaman niin, että heitin kapulan metrin päähän ja L haki sen. Hienosti meni tämäkin. Ihan vikan otin niin, että L luovutti sen oikeaan asentoon, hyvä! Lili oli innostunut koko tekemisen ajan eli kapula taitaa olla nykyään aika hyvä juttu ;-)

Paikkamakuu. Koira molemmilla puolilla. L piti tosi hyvin kontaktia, ja Annika kehui kontaktin parantuneen.  L pysyi tosi hyvin, vaikka selän takana vaneriaidan toisella puolella toinen ohjaaja kehui ja kannusti TOSI kovalla ja kimeällä äänellä koiraansa. Huomasi, että L ihmetteli sitä. Pysyi kuitenkin hienosti ja kävin palkkaamassa sen. Hetkeksi kimitys taukosi, mutta sitten jatkui taas ja nyt L ei jaksanut olla eli nousi. Aargh. Oma moka, olis pitänyt mennä sen lähelle, kun ääni jatkui. No, muuten oli tosiaan hyvä kontakti ym. Otin vielä pari paikkamakuuta itseksemme ja L pysyi hyvin. Olin lähempänä kuin ryhmäpaikkamakuussa (miksiköhän - onhan ryhmässä olo kuitenkin vaikeampaa..). Nyt täytyy koittaa lukea koiraa paremmin, jotta osaa mennä lähemmäs sitä tukemaan tarvittaessa.

Hyppyä. No jaa. L haukkuu edelleen. Ei hauku, kun sen hyppyyttää toiselta puolelta omalle puolelle tai kun heittää ensin karkin ja sitten antaa käskyn. Mutta kun antaa käskyn ja L hyppää toiselle puolelle, haukku tulee. Aargh. Jätin palkkaamatta parista kerrasta, kun se haukkui, ja sitten se näytti tulevan vähän epävarmaksi, että tekeekö oikein, koska ei lähtenyt käskystä hyppäämään. Hankalaa. No, treeniä vaan. Täytyy koittaa niin, että mä ja Simo ollaan eri puolilla estettä. Sain tänään kuitenkin lopetettua pariin hyvää suoritukseen.

Täyskäännöksiä seuraamisessa. Eka vasemmalle ja sit oikealle. Vasemmalle käännyttäessä L periaatteessa osaa, mutta meinasi välillä tehdä vähän puolinaisesti eli peppu ei kääntynyt ihan kokonaan vaan jäi vähän vinoon. Tein sitten hitaasti namiavulla ja alkoi sujua paremmin. Oikealle käännöksissä pidin namia koko ajan. Ihan jees. Näitä täytyy vielä treenailla enemmän, jotta saa kontaktin pysymään tiiviinä käännöksen ajan.

Lopuksi otin pari pitempää seuraamista. Ekalla kerralla käännöksiä kaks vasuriin ja yks oikeaan, tosi hyvin meni. Tokalla kerralla täyskäännös vasuriin, upea ;-)

Leena