Lili oli nyt torstaista asti aika lailla levossa, vaikka virtaahan sillä tietysti on tuttuun tapaan tikeistä huolimatta. Sunnuntaina olin kuitenkin EPK:n tottiskoulutuksessa Lilin kanssa koko päivän. Neiti oli aika energinen, mikä näkyi sitten valitettavan paljon piippaamisena. Koulutus toimi niin, että yhdekän koirakkoa touhusivat peräjälkeen ja aina käytiin ongelmakohtia läpi. Hyödyllistä kuulla muiden ongelmista ja etenkin kouluttajan näkemykset niiden ratkomiseksi. Hyviä vinkkejä saatiin runsaasti! Tein vähän muistiinpanojakin, voisin koittaa koota niitä tänne, kunhan ovat kuivuneet... Ip nimittäin satoi jonkin aikaa ihan kunnolla ja unohdin tyylikkäästi muistiinpanovehkeet sateeseen = ovat ihan litimärät.

Omalla vuorolla tehtiin seuraamista, josta tuli ihan hyvät arviot. Ääntelyä tosin oli paljon, eikä kouluttajalla(kaan) ollut tähän oikein mitään kikkaa. Ihan vähän myös Lilin takapää vinossa. Tähän neuvottiin vaan ottamaan paljon niitä vasemmalle kääntymisiä, jotta koira oppii käyttämään persustaan. Tehtiin liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, aika hyvä. Luoksetulon otin vapautuksella kesken. Maahanmeno voisi olla pikkasen nopeampi, tämä oli hyvin tiedossa. Ihan OK kuitenkin.

Tokalla kiekalla otettiin noutoja. Tasamaanouto meni mun mielestä muuten tosi hyvin, mutta ääntelyä tässäkin hitto vie. Luovutusasento myös ihan hieman vino. Lili kuitenkin teki innokkaasti, odotti kuuliaisesti käskyn ja palautti laukassa ja vauhdikkaasti. Sitten hyppyesteellä. Tein ekaksi niin, että jätin Lilin kapula suussa toisella puolelle ja menin itse toiselle. Kiersi perhana esteen! Tokalla kerralla sama, mutta apuohjaajat molemmin puolin estettä: hyvin meni ja jätin kouluttajan kannustuksesta siihen.

Sitten A:ta, joka oli sitten meikäläiseltä yhtä säätämistä. En nyt jaksa koko touhua selostaa, mutta söhelsin itse käskyjen kanssa ja ties mitä. Lopulta saatiin sitten onnistuminen ihan koko liikkeessä siten, että apuohjaaja kannusti Liliä paluusuunnassa ylittämään esteen. Mitä tästä opimme: suunnittele mitä teet, anna oikeat käskyt ja älä yritä liian vaikeaa ainakaan uudessa tilanteessa. KATSO PEILIIN.

Hyödyllinen päivä ja kiva oli päästä Lilin kanssa tekemään, kun se joutui usean päivän olemaan tosi vähillä tekemisillä.

Leena